Kezdőlap Események Megőrizte hírnevét a Csengődi Falunapok

Megőrizte hírnevét a Csengődi Falunapok

A háromnapos Csengődi Falunapok rendezvénysorozat ismét osztatlan sikert aratott a
kilátogatók számára, hiszen a szombati nap folyamán is rengetegen érdeklődtek a vasút
melletti parkban megrendezett izgalmas programok iránt.

Reggel 8 órától kezdetét vette a hagyományos főzőverseny, amelyen családok, baráti
társaságok mérhették össze tudásukat- a tavalyi 15-höz képest idén 21 csapat nevezett-, majd 9 órától rétesnyújtásban próbálhatták ki magukat a vállalkozó kedvű csapatok.
Akik fontosnak tartják egészségüket, azokat 10 órától az Egészségsziget várta egy általános vizsgálatra, aminek keretein belül vércukor-, véroxigén szint-, illetve vérnyomásmérést végeztek.

A folyamatos jókedvről Lorán Barnabás Trabarna gondoskodott, hiszen mint
konferanszié mindenkit megmosolyogtatott, továbbá Rácz-Túrkevei Lajos séf, egyedülálló
zöldség-és gyümölcsszobrász bemutatója kápráztatta el – egészen kora estig – a falunapra
kilátogatókat.

A rendezvény minden korosztály számára kiváló szórakozási alkalom volt, hiszen a
kisebbeknek a délelőtt folyamán lehetőségük adódott ingyenes arcfestésre és lufihajtogatásra, mindemellett pedig egész nap kedvük szerint ugrálhattak egy hatalmas légvárban, ám a felnőtt korosztálynak sem kellett unatkoznia, mivel számos helyen kóstolhattak meg ízletesebbnél ízletesebb borokat, illetve a bátrabbak megízlelhették a legcsípősebb mártásokat is, nem feledkezve meg természetesen a remek és közvetlen társaságról sem, ami kialakult.

Az ízletes ebédet hangulatos zene társaságában fogyaszthatták el a csapatok, majd a
lóerőké lett a főszerep, hiszen újra elindult a motoros csapat a szokásos útjukra. Az idei év felvonulása egy megemlékezés volt, a tavalyi tragikus körülmények között elhunyt Krich Zoltán Mihály alpolgármester úr tiszteletére szálltak nyeregbe az emberek.
A kulturális programsorozat a néptánccsoportok műsorával vette kezdetét, ezt követően pedig a tradíciókhoz hűen elindultak a szüreti fogatok, amelyeket hangos zeneszó és jókedv kísért.

Visszaérkezvén a felvonulásról a Csengődi Dankó Pista Férfikórus előadását
tekinthette meg a közönség, majd fény derült a főző- és rétesnyújtó verseny eredményeire is. Az előbbit Kovács Béla, az utóbbit a Kiskőrösi Járási Hivatal I. nevű csapat nyerte meg. Ezúton is szeretnénk Nekik gratulálni.

Az estébe kanyarodván a régi idők nagy slágerei tértek vissza egy Retro-disco koncert keretén belül, amelyet Szabó Zsanett tűzzsonglőr veszélyes, bár annál látványosabb műsora követett. A nap tetőpontjaként a Művelődési Ház tetejéről fellőtt színes tűzijáték is elvarázsolta a közönséget, majd ezután az est remek hangulatát DJ Rigo biztosította.