Kezdőlap Régió Márton napi Libaság

Márton napi Libaság

2017.11.12-én kerül megrendezésre Kecskeméten a Vadaskert előtti parkban a „MÁRTON NAPI LIBASÁG” ingyenesen látogatható rendezvény.

Több kecskeméti ovis csoport készül nagy izgalommal, hogy megmutassák milyen ügyesek táncban, énekben, versben, mesemondásban!
Rajzolódnak már Lúdas Matyi témában a pályázati művek is, melyek a rendezvényen kiállításra kerülnek, amely alkotásokra a zsűri által kiválasztott 1., 2. és 3. helyezett ovis csoport értékes ajándékokban fog részesülni.
A közönség is szavazhat, az alábbiak szerint:
A számozott rajz kiállításra kerülnek a rendezvényen, melyekhez készítenek a szervezők egy számozott perselyt. A közönség 200 forintosokkal szavazhat az alkotásokra, az így összegyűjtött pénzt minden csoport megkapja és szabadon használhatja fel!
Aki a legtöbb szavazatot (200 Ft-ost) gyűjti össze különdíjban részesül!
A nap folyamán a főzőshow keretein belül friss libatepertő és libacomb sütésre illetve kóstolásra is sor kerül.
A kis és nagyobb gyermekek felnőtt felügyelete mellett töklámpást faraghatnak, a tököket a helyszínen biztosítják, szerszámot viszont érdemes vinni a látogatóknak.
A legviccesebb, a legfélelmetesebb vagy a legkülönlegesebb alkotás díjazásban részesül!
A töklámpásokban a gyertyát a rendezvény végén, 17.30-kor lesz meggyújtva.
A kicsiknek a Furfangos Paraván hoz meglepetést bábműsorával, a Mosolyra Hangoló együttes pedig interaktív gyermek koncertet ad.
Az Argos kutyasuli bemutatóját minden korosztály nagyon szereti, hiszen nem csak aranyosak és szépek a főszereplő kutyusok, de hihetetlen okosak is!

Azért a felnőttekről sincs elgeledkezve, az új bor kóstolója után a magyar operettek és musicalek válogatását hallgathatják a Szent Márton Társulat segítségével.

A szerencsekereket is érdemes lesz megpörgetni értékes nyeremények reményében, emellett a területen kapható lesz étel, hideg-meleg ital, édesség, forró tea és forralt bor, kézműves termékek.

Ezenkívül meglepetésekkel, vidám hangulattal vár mindenkit szeretettel a Kecskeméti Vadaskert, a Kecskemét Város Kultúrájáért Egyesület és az Alfa Rendezvényszervezés csapata!