Kezdőlap Események Nagykövetek sütöttek mézeskalácsot az Ökumenikus Segélyszervezet adventi Adománypontján

Nagykövetek sütöttek mézeskalácsot az Ökumenikus Segélyszervezet adventi Adománypontján

Iain Lindsay brit nagykövet és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet az összefogás és az adakozás fontosságára hívták föl a figyelmet
Idén is önkéntesek százai váltják egymást a szeretet.éhség. Adományponton, az Adventi Ünnep a Bazilikánál helyszínén. Hozzájuk csatlakozott Iain Lindsay brit nagykövet és vele Kovács Koko István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, hogy együtt hívják föl a figyelmet az adakozás fontosságára, Magyarország legnagyobb összefogására. Az Egyesült Királyság nagykövetét elkísérte és a sütöde munkájába bekapcsolódott felesége, Bridget Lindsay és a nagykövetség több munkatársa is. A nagykövetek önkéntes munkájukkal arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy amikor karácsonykor megajándékozzuk egymást, gondoljunk azokra is, akiknek nehéz körülmények között telnek az ünnepek és hívjuk a 1353-as adományvonalat, hiszen a felajánlásokból az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésének köszönhetően valódi segítség lesz!

Adománybolt és látványsütőde az Adományponton

A Segélyszervezet adománypontján idén is december 23-ig várják a pénzfelajánlásokat. Az adományponton található látványsütödében folyamatosan készítik a  mézeskalácsszíveket az önkéntesek, hogy ezekkel köszönjék meg a helyben felajánlott pénzadományokat. A sütöde mellett adományboltot is működtetnek az ökumenikusok, ahol a szervezet intézményeiben készült kézműves termékek megvásárlásával lehet támogatni a segélyszervezetet. Nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén, az összes árusnál lehet csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez: aki bakkártyával fizet, annak azt is felkínálja a Hellopay rendszer, hogy a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát egy mozdulattal hozzá tudja adni a végösszeghez, mely adománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatja.

„2013 óta minden évben a Szent István téren rendezzük be az szeretet.éhség. kampány „főhadiszállását”.  Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat egyedülálló helyszíne meghitt hangulatával ideális arra, hogy az önkéntesek és az adományozók személyesen is találkozhassanak” – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, aki szerint a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésnek mára emblematikus eleme lett a vásárban található mézeskalácsszív sütödés adománypont. Idén december 23-ighétköznap 12-20 óráig, hétvégén pedig 10-20 óráig lesz nyitva a Segélyszervezet Adománypontja.

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

Ahogy a gyűjtés jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.
Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.

Hogyan lehet csatlakozni?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet november 24-től Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját.
  • nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat. Idén az Erkel Színházelőtt is lehet adományozni.
  • Önkéntesként: A Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az [email protected] címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.