Kezdőlap Zenei élet Green Day Greatest Hits: God’sFavorite Band

Green Day Greatest Hits: God’sFavorite Band

A többszörös Grammy-díjas Green Day novemberben adta ki legújabb lemezét a Warnernél, amely 31 év tevékenységét foglalja össze. Az új korong  összesen 20 régi dalt és két vadonatúj számot tartalmaz: a „Back In The USA” mellett egy duettet a countryzene királynőjével, Miranda Lamberttel.

Az 1986-ban még poszt-punk bandaként alakult Green Day a grunge hullámmal, 1994-ben robbant be ‘Dookie’ című lemezével, amely csak az USA-ban 10 millió példányban kelt el, majd 2004-ben az ‘American Idiot’ című rock opera égette őket be véglegesen a globális közönség tudatába. Az együttes legutóbbi, tizenkettedik stúdióalbumát 2016 októberében adta ki ‘Revolution Radio’ címen. A megjelenést egy sikeres Revolution Radio világturné követte, többek között egy fergeteges budapesti állomással.

’Greatest Hits: God’s Favorite Band’ – Isten kedvenc lemeze – a Green Day ezt a kihívó poént meglebegtető címet adta válogatásalbumának. A provokatív cím Stephen Colbert viccéből ered, aki március 22-én az Ed Sullivan Theatre-ben a The Late Show felvételén úgy mutatta be a Green Day-t, mint „Isten kedvenc együttesét”.  A történelmi pillanatban meg is született következő lemezük címe.

A válogatásalbum egészen a kezdetektől napjainkig gyűjti össze a Green Day legnagyobb és legfontosabb slágereit. Az összeállítás a banda kalandos útját dolgozza fel, ahogy az egy 1986-ban, Berkeley-ben megalakuló kezdő együttesből a világ egyik legdinamikusabb és legnépszerűbb rock bandájává váltak. Helyet kap a korongon két új szerzemény is: a „Back In The USA” mellett az „Ordinary World” feldolgozása Miranda Lamberttel együtt.

A karácsony előtt piacra került album nem az első válogatáslemeze a bandának: 2001-ben már előrukkoltak egy ’International Superhits!’ című best of lemezzel, amelyről 8 dal (többek között a „Basket Case”, a „When I Come Around”, és a „Warning”) átkerült a mostani korongra is. A ’Greatest Hits – God’s Favorite Band’ megjelenése egybeesik az együttes Revolution Radio világkörüli turnéjának végével, amelynek keretében hazánkba is ellátogattak a nyáron.

A ’Greatest Hits: God’s Favorite Band’ az alábbi számokat kínálja:

  1. 2000 Light Years Away
    2. Longview
    3. Welcome To Paradise
    4. Basket Case
    5. When I Come Around
    6. She
    7. Brain Stew
    8. Hitchin’ a Ride
    9. Good Riddance (Time of Your Life)
    10. Minority
    11. Warning
    12. American Idiot
    13. Boulevard of Broken Dreams
    14. Holiday
    15. Wake Me Up When September Ends
    16. Know Your Enemy
    17. 21 Guns
    18. Oh Love
    19. Bang Bang
    20. Still Breathing
    21. Ordinary World (feat Miranda Lambert)
    22. Back In The USA