Kezdőlap Zenei élet David Guetta 7

David Guetta 7

A többszörös Grammy-díj nyertes David Guetta legújabb stúdióalbuma, a „7” címet kapta. Korunk egyik legelismertebb és legnépszerűbb EDM mogulja egy 27 tracket tartalmazó, kétlemezes albummal jelentkezett, amely változatos zenei útjának különböző oldalait képezi le: az első CD-n a nagy slágerek, a másodikon progresszívebb tánczenéi kaptak helyet.

Guetta egyediségét és a zenéhez való páratlan affinitását ismét alátámasztja a „7”-nel, amely  hallgatás közben a dance-től és urbantől kezdve a latin palettán át az electro-ig és a techno/tech house-ig kalauzol minket, trapet és melankóliát sem kímélve. Több mint három évtizednyi tapasztalattal a háta mögött nyugodtan kijelenthető, hogy mindig egy lépéssel a trendek előtt jár. A dance műfaj egyik legnagyobb szupersztárja, aki nemzetközi ikonná forrta ki magát, és több mint 50 millió albumeladással és 10 milliárd összesített lejátszással büszkélkedhet világszerte. Megszámlálhatatlan mennyiségű listavezető dallal, többszörös arany- és platina fokozattal, két Grammy-díjjal és a történelem legmagasabb közösségi média statisztikájával rendelkező DJ/producer.

A legendaként emlegetett DJ és producer pontosan tudja, hogy milyen irányba csiszolja
tovább stílusát, ezáltal maradhat iránymutató és úttörő az elektronikus zene világában. A „7” című anyag teljes alkotói folyamata több mint két évig tartott Guetta londoni, ibizai és Los Angeles-i stúdióiban. A két lemez felépítését és dallistáját sem bízta a véletlenre az előadó: készült egy erős elektro-pop és egy underground album, utóbbit saját kiadójának nevén, Jack Backként jelentette meg, amelyet innentől már hivatalos művésznévként is jegyez.

David Guettának veleszületett képessége van ahhoz, hogy erőlködésmentesen hidaljon át
zenei stílusok közötti szakadékokat. Ritka rálátásának köszönhetően egy sokszínű
együttműködésnek lehettünk fültanúi, ugyanis a „7” dalai olyan izgalmas előadókkal
készültek, mint Anne-Marie, Bebe Rexha, Black Coffee, G-Eazy, J Balvin, Jason Derulo, Jess Glynne, Justin Bieber, Lil Uzi Vert, Madison Beer, Martin Garrix, Nicki Minaj, Sia, Stefflon Don, Steve Aoki és Willy William. A már ismert zenészek mellett számos friss tehetség is helyet kapott a korongokon, többek között Faouzia, Saweetie és Ava Max.

David Guetta így nyilatkozott az albumról: “Azért 7, mert ez a hetedik albumom, és őrület, ha erre gondolok, mert ez rengeteg zenét jelent. A 7-es egy varázsszám és egy teljes körforgást jelképez számomra. Kezdő előadóként fokozatosan haladsz tele vagy szenvedéllyel, szeretettel és kihívással. Ezt követi a második fázis, amikor már sikereket elérve állsz a csúcson, és a pozitív energiák félelemmé válnak a bizonytalanságtól, hogy vajon túlszárnyalható-e az, amit eddig letettél? Azt érzem sikerült elérnem az ezt követő harmadik szintet, amikor már csak szórnám kedvenc zenéim világszerte. Ezért tökéletes elnevezés a „7”, mert azt érzem, jó úton vagyok az eredeti energiáim felé, amiket az új albumomon keresztül is szeretnék átadni. Boldog vagyok, és jó helyen vagyok, mert a legjobb dolog a hivatásom: az örömzenélés.”

A  globális sikereket elért sztár-producertől már megszokhattuk, hogy közreműködőivel
alkotott zenéi meghódítják az egész világot. A bombaslágereket tartalmazó „7”-ről már olyan dalok szivárogtak előfutárként, mint a „Don’t Leave Me Alone” amelyhez Anne-Marie adta érces hangját; a Jason Derulo, Nicki Minaj és Willy William közreműködésével felvett
„Goodbye”; a Siaval készült „Flames”, ami felgyújtotta a lejátszókat, a Martin Garrix-szel és Brooks-szal létrehozott „Like I Do” és a Justin Bieberrel közös 2U.