Kezdőlap Zenei élet Bemutatjuk a kecskeméti Lázár családot

Bemutatjuk a kecskeméti Lázár családot

A Lázár család egy igazi, csodálatra méltó nagycsalád. Szeretettel és tisztelettel beszélnek a szüleikről, nagyszüleikről, mert tőlük kaptak példát a szép családi élethez. A testvérek mindig mindenben számíthatnak egymásra, segítik egymást.

Érdeklődésük, a zenéhez való vonzódásuk közös. Mind a négy fiú játszik valamilyen hangszeren, vagy énekel kórusban. A Montázs esten közösen fognak zenélni, ami ilyen formában talán még soha nem történt meg. Tehát különleges élmény vár a közönségre. Talán azért is, mert a Resti Kornél Zenekarból már ismert ifj. Lázár Miklós és barátja is besegít a zenélésbe.

Lázár Miklós zenei könyvtáros a kecskeméti Kodály Intézetben. A zene szeretete vitte oda. Hegedül a híres Bohém Ragtime Jazz Bandben, és énekel a Cantus Nobilis Kórusban. Felesége, Pannika is énekelt valaha a néhai Pedagógus Kórusban. Két leányuk és egy fiuk van, valamint két unokájuk.

Lázár János kertészmérnök, ő a legidősebb fiú a családban. A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben dolgozik Katonatelepen. 8 éves kora óta hegedül, és szívesen énekel. A Lakó Sándor Kamarazenekarban játszik, és a Kecskeméti Fesztiválkórusban énekel egyik fiával, Jánossal együtt. Három gyermekük és egy unokájuk van.

Lázár György gyümölcskertész. A szüleitől és a nagyszülőktől örökölte ezt a foglalkozást. Családcentrikus família, öt gyönyörű gyermekük van, négy lány és egy fiú. Gyuri a Cantus Nobilis Kórusban énekel bátyjával, Miklóssal együtt.

Lázár István rádió- és tv-műszerész. Ülő foglalkozást kellett választania a kiskorában elszenvedett gyermekbénulás miatt. Megházasodott, két fiuk van. Érdekli a táncház, a hagyományőrzés és a zene (gitár, cselló, doromb stb.). Szívesen énekel is.

Ifj. Lázár Miklós természetesen Lázár Miklós fia. A családban az első fiú mindig az apja keresztnevét kapja, ez a szokás. Miki örökölte a szüleitől a zenélő kedvet, gitározik, csellózik, tangóharmonikán játszik, énekel. Több formációnak is tagja, így a Kecskeméten már jól ismert Resti Kornél Zenekarnak is.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a szombati Montázs estre, nagyszerű élményben lesz része mindenkinek!