Kezdőlap Zenei élet Rudimental: Toast To Our Differences

Rudimental: Toast To Our Differences

2019. január 25-én jelent meg a Warner Records-nál a brit kollektíva várva-várt harmadik stúdióalbuma. Sokszínű – és nagyon látványos szereplőgárdával felvett, élvezetes albumot kaptunk kézhez.

Közreműködő világsztárok egész sorával vette fel új lemezét a Rudimental – és ahogy ezt ők kifejezték egy interjújukban: „Az elmúlt három év közös munkájának gazdag gyümölcse” lett a végeredmény. Talán éppen ez a kellemes ráérősség, ez a jó hangulatú alkotómunka tette olyan jól sikerültté és igazán örömmel hallgathatóvá ezt a lemezt.

A ’Toast To Our Differences’ ugyanis úgy a Rudimental elmúlt három évének gyümölcse, hogy olyan zseniális alkotások kerültek fel végül rá – mint a Jess Glynnel és Macklemore-ral közös „These Days”, a James Arthurral alkotott „Sun Comes Up” vagy a „Walk Alone” című sláger. Az album címadó dala, vagyis a „Toast To Our Differences” című szám a különböző kultúrák békés együttélésére hívja fel a figyelmet, ami a zenekar szerint fontosabb, mint valaha.

Az említett nagy neveken kívül többek között még olyan további sztárok és közismert előadók működtek közre a Rudimental új lemezén: Rita Ora, Anna-Marie, Tom Walker, James Arthur, vagy éppen a Ladysmith Black Mambazo.

A zenei összhatás ezért persze nagyon sokszínű – vagy úgy is mondhatnám, hogy szórakoztatón változatos – lett a neves közreműködők miatt, és az album dinamikája sem mondható egyenletesnek, de mindent összerakva valóban olyan jókedvű és napsütéses ez az új megjelenés, mint a borító által sugallt hangulat.Az új album standard verzióján egyébként összesen 13, a deluxe kiadáson pedig további három felvétel hallható.

A 2010 óta működő brit Rudimental mindezidáig olyan megaslágereket alkotott, mint a „Waiting All Night”, a „Feel The Love” vagy éppen az Ed Sheerannel közös „LayItAllOnMe”. Ezzel együtt a banda korongjain hallhattunk először olyan, mára már közismertté vált hangokat: mint Ella Eyre, John Newman – vagy éppen az e lemez kapcsán is említett Anne-Marie.

Komlós József JR