Kezdőlap Régió Újabb magyar érem az előolimpián

Újabb magyar érem az előolimpián

Második helyen végzett a Szabó Gabriella, Csipes Tamara páros 500 méteren.

Vajda Attila pénteki bronza után újabb éremnek örülhetett a magyar csapat az Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban zajló előolimpián. A Szabó Gabriella, Csipes Tamara páros a második helyen ért célba a K-2 500 méteres döntőben. Mindketten b-címnek örülhettek két hete a szegedi MOL Világbajnokságon (Tamara két aranyérmet is nyert), azóta viszont inkább a nyaralásé, pihenésé, kikapcsolódásé volt a főszerep mindkettőjük életében. Ennek ellenére Storcz Botond szövetségi kapitány szerint „nagyon szépen evezték végig a távot, a végén is jól hajráztak, így megérdemelten állhatnak dobogóra.”

A számot a németek párosa nyerte, a lengyelek szereztek bronzérmet, a világbajnok osztrák hölgyek pedig a negyedik helyen végeztek.

Kozák Danuta az 500 egyes B döntőjében volt érdekelt, amit megnyert, így összetettben a kilencedik helyen zárt. Az A döntőben ausztrál győzelem született, a világbajnok Nicole Reinhardt Kozák Danuta mögött lett a B döntőben negyedik.

„Sokszor elmondtuk már, hogy nem az eredmény a legfontosabb az előolimpián, ennek ellenére természetesen örülök az újabb dobogós helyezésnek. Ráadásul kifejezetten szép érmet osztanak az angol rendezők, már ezért is megéri jól szerepelniük a versenyzőknek. Rendes eredményhirdetést is tartanak, szóval a majdani olimpiai dobogót is megismerhetik, feltérképezhetik a versenyzők – mondta Storcz Botond.

Szombat délután a 200 méteres elő-, illetve középfutamokkal folytatódik az előolimpia.