Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Augusztusi örömök

Olimpiai arany és bónusznak három nap Amszterdam. Írhatjuk azt is, az augusztus tökéletesen alakul Szabó Gabriella számára. A női négyes sztrókja London egyik hőse lett, és örömét tetézi, hogy az olimpiát követően három napot együtt tud tölteni az óceánjáró hajón dolgozó párjával.

Tökéletes augusztus.

Így igaz. Szebb nem is lehetne. A legnagyobb öröm természetesen az olimpiai aranyérem, amelyet a női négyessel nyertünk meg. De attól is szárnyalok, hogy végre három napot együtt tudok tölteni a párommal. Nyolc hete nem láttam őt, Amszterdamban kötöttek ki, és most, hogy vége a felkészülésnek és az olimpiának, össze tudtunk hozni pár napot Hollandiában.

Látta a londoni döntőjét?

Persze, megnézte a hajón. Sőt, volt nála egy külön szurkolói zászló és a döntő után beszéltünk is telefonon. Nagyon izgult.

Pedig, az alapján ahogyan nyertek, túlságosan nem kellett izgulniuk.

Minket is meglepett, hogy ilyen könnyedén nyert a négyes. Igaz, a szolnoki edzőtáborban mért idők alapján tudtuk, hogy jók vagyunk, de meglepő volt, hogy sem a németek, sem a fehéroroszok nem tudták velünk tartani a lépést.

Kétszer is sikerült tökéletesen rajtolniuk, úgy ahogy az a nagy könyvben megvan írva.

Rengeteget gyakoroltuk a rajtot, én pedig külön elemeztem a nagy ellenfeleket. A mi erősségünk általában a hajránkban rejlett, most megfogtuk azzal a többieket, hogy már a táv elején remekül eljöttünk. Igazából már akkor sejtettem, hogy mi nyerünk, amikor a németek egyetlen centivel sem tudtak elénk kerülni.

Pedig a célban elég hitetlennek tűnt. A szája elé emelte a kezét és Kozák Danuta hiába jelentkezett a szokásos pacsira, elölről nem érkezett válasz.

Mert teljesen feldolgozhatatlan volt, hogy olimpiai bajnok lettem.

Most már elhiszi?

Nem igazán. Olykor beugrik a gondolat, elmosolyodok vagy éppen ki akarok ugrani a bőrömből, aztán megint jön a kérdés: ez tényleg velem történt meg?

Igen, önnel. És lefogadjuk, hogy ez csak a kezdet volt.

Hát remélem is, hogy lesz folytatás. Nem csak négyesben, de Danával egyszer párosban is. Rió nekem éppen megfelelne…