Kezdőlap Események Az Alba Regia gálán készül a férfi röplabda-válogatott

Az Alba Regia gálán készül a férfi röplabda-válogatott


 Székesfehérvár, 2016. május 9., hétfő (MTI) – Harmadik alkalommal rendezik meg a hétvégén Székesfehérváron az Alba Regia röplabdagálát, amelyen a magyar férfi válogatott mellett Bulgária, Svédország és Ausztria vesz részt.

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a Videoton Oktatási Központban sorra kerülő torna remek felkészülést nyújt a nemzeti csapatnak, amely egy héttel később Norvégiában játszik Európa-bajnoki selejtezőt.
Közölte, hogy a norvégiai tornán a házigazdák és Magyarország mellett Izrael és Anglia szerepel még, a szövetség pedig egyértelmű célként jelölte meg a továbbjutást. Hozzátette: a csoportgyőztesek és a három selejtezőcsoport két legjobb másodikja jut tovább a szeptemberi második körbe.
A főtitkár jelezte, hogy az idén hetvenéves röplabda-szövetség öt nagy rendezvényt szervez 2016-ban, ezek közül az első az Alba Regia Gála. Az esemény sztárvendége Grózer György, a német válogatott játékosa lesz, aki bemutatóedzést is tart a helyszínen.
Nagy Róbert főszervező, a helyi Kodolányi FRKE képviselője kiemelte, hogy a városban sokat lendített a sportág népszerűségén az előző két torna. Bejelentette, hogy szombaton gyermek leány röplabdakupát rendeznek a Nyíregyháza, a Gödöllő, a Dunakanyar, a Tatabánya és Fésűs Irén helyi tanítványai részvételével az egyik székesfehérvári általános iskolában.
Demeter György szövetségi kaptány elmondta, hogy egy hete Székesfehérváron készülnek az Eb-selejtezőkre, a tornán pedig lemérhetik, hol tartanak a felkészülésben. Megjegyezte, hogy tavalyelőtt negyedikek, legutóbb bronzérmesek lettek, ezúttal szeretnének kettőt előrelépve győzni a gálán.
Kaszap Tamás, a válogatott csapatkapitánya szerint a csapat rendkívül lelkes, az edzéseken keményen hajtanak, küzdenek egymásért, mert átérzik a közelgő selejtezőtorna súlyát. Mint mondta, a hétvégi rendezvényen is szeretnének jól szerepelni, hogy a tétre menő találkozókon jó eredményeket érhessenek el.

A III. Alba Regia Röplabda Gála programja:
péntek:
——-
Bulgária-Svédország 16.30
MAGYARORSZÁG-Ausztria 19.00
szombat:
——–
Bulgária-Ausztria 16.30
MAGYARORSZÁG-Svédország 19.00
vasárnap:
———
MAGYARORSZÁG-Bulgária 16.30
Ausztria-Svédország 19.00

bszt \ sgg \ sag

MTI 2016. május 9.

 

(Kép forrása: Internet)