Kezdőlap Rendőrségi hírek Sikertelen pénzfelvétel

Sikertelen pénzfelvétel

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A nyomozás adatai szerint a 42 éves gyanúsított lopott bankkártyával kísérelt meg több alkalommal is készpénzt felvenni Kiskunhalason.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott lopás vétség, csalás bűntett kísérlet és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Mária 42 éves kiskunhalasi lakos ellen.

A nő a nyomozás adatai szerint 2016. március 2-án a délelőtti órákban Kiskunhalason, a Semmelweis téren egy padon felejtett válltáskából eltulajdonított egy pénztárcát, amiben a sértett bankkártyája és személyes iratai voltak.

A gyanúsított még aznap délután megjelent két helyi bankautomatánál, valamint egy bankfiókban is, ahol az eltulajdonított bankkártyával – sikertelenül – próbált meg készpénzt felvenni.

A nyomozók a felderítő munka eredményeként beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2016. április 22-én – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgattak ki.

A rendőrök az eljárást a napokban befejezték, a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldték meg.