Kezdőlap Sport Három olimpiai bajnok száll ma vízre

Három olimpiai bajnok száll ma vízre

Ma délután, magyar idő szerint 14 órakor kezdetét veszi a gyorsasági kajak-kenu regatta is a riói olimpián. A magyar válogatott legjobbjai között ma három olimpiai bajnok versenyző, Douchev-Janics Natasa, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is vízre teszi hajóját.

Rögtön az első riói előfutamban, magyar idő szerint 14 órakor Vasbányai Henrik kezd C-1 1000 méteren a 6-os pályán, mellette rajtol az 5-ösön a szám olimpiai címvédője, a német Sebastian Brendel. A futamgyőztes innen közvetlenül kvalifikálhatja magát a fináléba.

Az olimpián három számban rajthoz álló Kozák Danuta 14.34-kor kezdi meg szereplését Szabó Gabriellával párosban, ők kimondva-kimondatlanul a szám egyértelmű esélyeseinek számítanak K-2 500 méteren. Egy esetleges futamgyőzelem itt is automatikusan helyet biztosítana a magyar egységnek az A-döntőbe.

K-1 200 méteren a hölgyek között nincs ilyen tétje az előfutamnak, Douchev-Janics Natasának elég a legjobb hat között kell végeznie ahhoz, hogy a középfutamba jusson. A háromszoros olimpiai bajnoknő 14.38-kor kezdi meg szereplését.

Férfi K-1 1000 méteren pedig Kopasz Bálint képviselheti a magyar színeket. A fiatal versenyzőnek az első öt között kell befutnia előfutamában, hogy automatikusan a középdöntőbe kerüljön.

Fontos információ a sajtó számára, hogy a magyar kajak-kenu válogatott Rio de Janeiróban tartozkodó sajtófőnökét, Balogh Péter Dávidot, mától a+36703308688-as telefonszámon lehet elérni. Kérjük az újságíró kollégákat, hogy versenyzőinket is ezen az elérhetőségen keresztül keressék az olimpia ideje alatt.