Kezdőlap Zenei élet Kaszás Péter Infinity Project

Kaszás Péter Infinity Project

Kaszás Péterre mindenképp oda kell figyelnünk, hiszen a kivételes képességű zenész Al Di Meola állandó zenésztársa. Ezért is különösen érdekes, hogy e hetekben saját szólóalbummal debütál. Az "Infinity Project" névre hallgató új Magneioton megjelenés 13 saját számot tartalmaz – és ezekben a fúziós, smooth sőt modern popos hatásokat mutató dalokban szerzőként, sőt énekesként is megmutatja magát.

A hároméves kora óta zenélő Kaszás Péter mára már egy többszörös díjnyertes dobos, zeneszerző és énekes – aki több mint 20 éve van jelen a hazai és nemzetközi zenei életben.

2009 óta a világhírű gitárművész: Al Di Meola zenekarának a tagja – és olyan kiemelkedő művészekkel játszik együtt mint Gonzalo Rubalcaba vagy Maraca. Kaszás Péter most egy saját, „Infinity Project” című, 13 felvételt tartalmazó albummal jelentkezik – mellyel zeneszerzőként, szövegíróként, énekesként és dobosként négy évig dolgozott. A hanganyag nagyon személyes és diverz: a dalok közt egyaránt vannak inkább popos és inkább jazzes számok és líraibb darabok is – amelyek egyszerre szólnak a szerelemről és a spirituális befelé fordulásról is.

„Szerettem volna olyan dolgot teremteni, aminek van mondanivalója, amiből kiderül, hogy ki ez az ember és zenész, akit Kaszás Péter néven ismernek. Nagyon inspirál zenét és szöveget írni, illetve mindig is érdekelt, hogy hogyan tudok egy hangulatot elkapni, akár a legegyszerűbb dallammal vagy szöveggel.” – mondta el a zeneszerző-előadó.

A lemezről elsőként – talán éppen személyes jellege folytán – a „Hear My Word” című dalt mutatta be a közönségnek, melynek témája a művészélet: „A „Hear My Word” arról szól, milyen nehéz az embernek művészként megvalósítania magát. Az alkotás folyamata törékeny, sérülékeny állapot, az ember folyton megkérdőjelezi, kritizálja magát. Ezen azonban túl kell lendülni, a szöveg önmagunk elfogadásáról és felvállalásáról szól, arról, hogy meg kell adnunk magunknak a szabadságot az alkotáshoz, ahhoz, hogy egy mű sikerüljön.” – mondta a dalról a szövegíró Szőke Szandra. E dal és a többi szám alapján azonban biztos: Kaszás Péternek semmi oka sincs az önkritikára, hiszen az Infinity Project egy okosan megírt, minőségi módon szórakoztató jazz-album lett.

Komlós József JR