Kezdőlap Régió Férfi kézilabda-vb – Harsányi tehermentesítése miatt került Gulyás a keretbe

Férfi kézilabda-vb – Harsányi tehermentesítése miatt került Gulyás a keretbe

Rodics Dániel, az MTI különtudósítója jelenti:
Harsányi Gergely tehermentesítése miatt került Gulyás Péter a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a franciaországi világbajnokságon – mondta Debre Viktor edző.

„Nagy László bokarándulása egyelőre nem jött rendbe, ezért őt nem tudjuk használni. Gulyás Péter balkezes játékosként a csapat segítségére lehet ebben a helyzetben. Az ő becserélésével tehermentesíteni szeretnénk Harsányit, aki nagyon sok időt töltött a pályán az eddigi két csoportmeccsen” – nyilatkozta hétfőn Javier Sabaté szövetségi kapitány segítője.
Amikor Nagy László nem tagja a keretnek, Harsányi Gergely viseli a csapatkapitányi karszalagot a magyar válogatottban. A vb során összesen két cserére van lehetőség a korábban leadott 28 fős kereten belül, és egy kikerült játékost akár vissza is lehet cserélni, tehát a hétfői döntés nem jelenti azt, hogy Nagy László számára véget ért a franciaországi torna.
A magyar válogatott pénteken az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27-23-ra, szombaton az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól 31-28-ra kapott ki. A Chilével szembeni mérkőzés hétfőn 17.45-kor kezdődik a C csoportnak otthont adó roueni Kindarenában.
A dél-amerikai együttes a Pánamerikai bajnokság döntőjében csak szoros mérkőzésen kapott ki Brazíliától, a világbajnokság első fordulójában pedig legyőzte Fehéroroszországot. Debre Viktor szerint ezt a pozitív képet az sem árnyalja, hogy vasárnap 21 góllal kikaptak a németektől, azon a találkozón ugyanis leginkább a cserejátékosok szerepeltek a chileieknél.
„Tulajdonképpen két soruk van, ezek közül az első nagyon jó, Európában szereplő kézilabdázókból áll. Nem szabad őket félvállról vennünk, de ezt a meccset meg kell nyernünk” – fogalmazott az edző, aki megerősítette, hogy Mikler Roland visszatért a válogatotthoz, és akár pályára is léphet hétfő délután. A kapusnak vasárnap kora reggel – nem részletezett – családi okok miatt kellett hazautaznia Magyarországra.
Javier Sabaté szövetségi kapitány a torna honlapján megjelent előzetesben hangsúlyozta, hogy a magyar csapatnak még mindig a saját kezében van a sorsa, és harcolni fog a csoport harmadik helyéért. Nagy László kapcsán megerősítette, hogy nem akarnak kockázatot vállalni a szerepeltetésével, mivel szükségük van rá a sorsdöntő mérkőzéseken.
Sabaté a honfitársával, az ugyancsak spanyol Mateo Garraldával néz majd farkasszemet az oldalvonal mellett, a játékosként világbajnok és hatszoros Bajnokok Ligája-győztes jobbátlövő irányítja ugyanis Chile együttesét. „Arról álmodoztunk, hogy továbbjutunk az egyenes kieséses szakaszba, és van is esélyünk rá, bár a magyar csapat hatalmas akadályt jelent számunkra” – mondta Garralda.
A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes szerdán Szaúd-Arábia, pénteken pedig Fehéroroszország együttesével találkozik.

MTI 2017. január 16., hétfő