Kezdőlap Események Vállalkozói Fórumot tartott az Örkényi Takarékszövetkezet

Vállalkozói Fórumot tartott az Örkényi Takarékszövetkezet

Az Örkényi Takarékszövetkezet által szervezett Vállalkozói Fórumon szerkesztőségünk is jelen volt, amelyet 2017. január 19-én, 14 órai kezdettel tartottak meg.

A rendezvény célja az volt, hogy a vállalkozásokat támogató finanszírozói-informatikai-pályázatíró oldal és a vállalkozói szektor közötti partneri együttműködés jegyében felhívják a megjelentek figyelmét a legfrissebb pályázati lehetőségekre, illetve az újak mellett a még elérhető pályázatokra, megismertessék őket a pályázatokra vonatkozó érdemi információkkal, a pályázást megkönnyítő informatikai és egyéb eszközökkel, kitérve arra is, hogy a Takarékszövetkezet, mint választható pénzintézet milyen segítséget tud nyújtani finanszírozási téren a pályázatok által megszólított kis- és középvállalkozóknak.

Birinszki Pálné Aradi Mária, az Örkényi Takarékszövetkezet elnöke köszöntötte a közel 40 fős hallgatóságot, ezt követően pedig röviden bemutatta a Takarékszövetkezetet, amelynek termékkínálatából elsősorban a vállalkozók számára fontos szolgáltatások kerültek bemutatásra, mint például a vállalkozói folyószámlahitel, a vállalkozói beruházási hitel, a vállalkozói forgóeszköz hitel, az exim hitel, a Széchenyi Beruházási Hitel, a Széchenyi Forgóeszköz Hitel, illetve a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel.

Az Örkényi Takarékszövetkezet rugalmas feltételekkel, egyedi elbírálás alapján nyújtja ezeket a hiteltermék-típusokat üzleti partnereinek.

A TakarékBank Zrt. részéről Rózsa Tamás KKV értékesítés támogatási szakértő tartott általános tájékoztatót a GINOP termékeiről. Előadásában rámutatott, hogy az MFB Zrt. rendkívül kedvező feltételekkel, alacsony kamatszinttel, 10 új hitel- és kombinált hitelprogrammal, illetve 537 milliárd forint európai uniós forrással várja ügyfeleit. Részletes termékleírást a www.mfbpont.hu-n kaphatunk.

Felhőalapú (LaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatásokról, illetve IKT megoldások fejlesztéséről és piaci bevezetésének támogatásáról tartott előadást Koncsik István, a Silicon Dreams Számítástechnikai Kft. ügyvezető igazgatója. Az előadásban elhangzott a támogatás célja is, amely nem más, mint mikro,- kis és középvállalkozások működési folyamataihoz adott emelt szintű hozzáférés az interneten keresztül.

Alter Róbert, az AB Holding Kft. ügyvezető igazgatója a vállalati komplex infokummunikációs- és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatásáról tájékoztatta a jelen lévőket.

Az ezen támogatásra kiírt pályázat bemutatásában elhangzott, hogy mely vállalatok indulhatnak a pályázaton, milyen feltételeket kell teljesíteni, illetve kik nem pályázhatnak.  Azt is megtudhattuk, hogy alapvetően vállalatirányítási rendszereket tartalmazó (szakszóval ERP) szoftver és a hozzá tartozó hardver (számítógép, notebook, nyomtató, tablet, rádiótelefon) vásárlására lehet pályázni. Részletesebb bemutatást kaptunk a vállalati CRM ügyfélkapcsolat nyilvántartásáról és kezeléséről is.

Bujdosó Ilona, a Vanessia Kft. pályázati tanácsadója „Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programok” címmel tartott előadást. Szavain keresztül betekintést nyerhettünk a vissza nem térítendő GINOP támogatásokba, ezután pedig a vissza nem térítendő, kombinált hiteltermékekkel való GINOP támogatásokat ismerhettük meg, és érintőleges szót ejtett a GINOP hitelprogramokról, az azokkal kapcsolatos legfontosabb információkról is.

Szántó Petra, a Vanessia Kft. pályázati tanácsadójának „A megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékekkel” című előadásából megtudhattuk, hogy mely vállalkozásoknak ajánlott egy ilyen támogatást választani, kik pályázhatnak, illetve, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni. Többek között elhangzott, hogy a támogatás keretében milyen tevékenységek támogathatóak, a kombinált hitelről is nyújtott rövid ismertetőt az előadó, ennek keretében megemlítve, hogy a kamat 2%, a futamidő maximum 10 év, …..

Az előadásokat követően megnyílt a kötetlen beszélgetések lehetősége az előadókkal, valamint a Takarékszövetkezet munkatársaival, akik készségesen álltak rendelkezésre, hogy tájékoztatást adjanak a támogatott hitelekről.

Örkényi Takarékszövetkezet
2377 Örkény, Kossuth L. út 34/a.
Telefon: +36 29 510 010
E-mail: [email protected]
www.orkenyitksz.hu