Kezdőlap Sport Döntetlen a Vác elleni rangadón!

Döntetlen a Vác elleni rangadón!

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – Vác Futsal SE : 4-4

 A kecskeméti alakulat hazai pályán fogadta a tavalyi bronzérmes, idén a tabella 5. helyén álló Vác Futsal SE együttesét. A fordulatos, végletekig izgalmas mérkőzésen a Vác újfent bizonyította, hogy a bajnokság egyik legjobb védelmével rendelkezik.

 

A mérkőzésen rosszul kezdődött a hazai csapat számára. Két szépen kidolgozott, ám kihagyott hazai helyzetet a vendégek azonnal és kíméletlenül megbüntettek. Weisz Tamás kapott vissza centerezésből egy jó labdát, és szépen lőtte ki Gyenes kapuját (0-1). A kecskemétiek sorra dolgozták ki helyzeteiket, de vagy céltévesztettek, vagy a nagyon jó napot kifogó váci kapus eszén nem sikerült túl járni. A hazai gólcsend a 10. percben tört meg. Egy gyors, igen tetszetős scoregoal kontra végén Dobosi talált be a kapuba (1-1). És ahelyett, hogy a kecskeméti csapat megnyugodott volna, a Vác azonnal válaszolni tudott, újabb centerezést használtak ki jól, és Vén Gábor nem hibázott. (1-2). A 16. percben Kovács József gondolta úgy, hogy nem maradhat így az eredmény a szünetre, és az életerős, ballábas lövését már nem tudta hárítani a váciak portása (2-2). A Kecskemét végig dominált az első félidőben, ám a jól záró, rutinos játékosokkal teletűzdelt váci védelmen csak nagy nehézségek árán tudtak keresztül menni.

A második félidőt koncentráltabban kezdte a hazai gárda, a 22. percben gyorsan meg is szerezték a vezetést. Dobosi újfent ügyesen oldotta meg a rárótt feladatot, és egy kontra végén lőtte el a labdát a kapus mellett (3-2). Ám jött egy újabb rövidzárlat, és az egyéni hibákat a Vác kegyetlenül ki is használta. Előbb Krasnyánszki, majd Zalaegerszegi volt eredményes (3-4). A scoregoal újra csak futott az eredmény után, játékuk az idő előrehaladtával egyre görcsösebbé vált. 1 perccel a vége előtt aztán jött Dobosi, aki egy előredobott labdára ugrott fel, és testi épségét sem kímélve, gyönyörűen fejelte el a labdát a kifutó kapus felett, így kapuba juttatva a játékszert (4-4). A végén még volt egy Marsa lehetőség, ám a lövés elkerülte a kaput, így maradt az eldöntetlen végeredmény.

 

Góllövők: Dobosi (3), Kovács J. (1)

 

Cserenkó Szabolcs vezetőedző így értékelt: Sajnos a védekezésünk a mai estén legkevésbé sem az volt, amit előre megbeszéltünk. 4 olyan gólt kaptunk, amire fel voltunk készülve, mégsem sikerült levédekezni. A rutinos, jó játékerőt képviselő Vác ellen pedig a sok egyéni hiba megpecsételte a sorsunkat. Megyünk jövő héten a bajnok esélyes Újpest otthonába, addig rendbe kell tenni a fejeket, a következő napok erről fognak szólni.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető elnök