Kezdőlap Sport Női röplabda CEV Kupa – Nedeljkovic: ez a győzelem az egész magyar...

Női röplabda CEV Kupa – Nedeljkovic: ez a győzelem az egész magyar röplabdáé

Szasa Nedeljkovic vezetőedző úgy fogalmazott, az egész magyar röplabdáé az a győzelem, amellyel csapata, a Békéscsaba kedden bejutott a női röplabda CEV Kupa negyeddöntőjébe.

„Az út elején sokan csak megmosolyogtak bennünket, de bizonyítottuk, hogy óriási dolgokra vagyunk képesek. Ez a győzelem mindenkié, a városé, a szurkolóké, a klubvezetőké, a szponzoroké, az egész magyar röplabdáé” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján a szerb-magyar kettős állampolgárságú szakvezető.
A magyar bajnok és kupagyőztes csabaiak a nyolcaddöntő hazai első meccsét követően kedden az idegenbeli visszavágót is 3-1-re nyerték meg a francia Béziers ellen, így kettős sikerrel léptek tovább. A magyar klubcsapatok közül legutóbb az 1998/99-es idényben a BSE-nek sikerült a negyeddöntőbe jutnia a CEV Kupában.
„Nagyszerű érzés, hogy ezt a mi csapatunk érte el! Múlt év elején nagyon merész célokat tűztünk ki magunk elé, nagyot álmodtunk, és azt gondolom, ebben a pillanatban, ennek a párharcnak a végén a másfél éves munka gyümölcsét learattuk” – tette hozzá Szasa Nedeljkovic.
A válogatott feladó, Tálas Zsuzsanna elmondta, a hazai mérkőzés nehezebb volt, mint a visszavágó. „Hatalmas taktikai csata volt, és látszott, hogy az ellenfelünk is nagyon egységes, jó erőkből álló együttes, ezért is nagy dolog, hogy sikerült kiejtenünk.”
A békéscsabaiak a fehérorosz Mincsanka Minszk és az olasz Busto Arsizio párharcának továbbjutójával találkoznak a negyeddöntőben. Az első meccset házigazdaként az itáliai együttes nyerte 3-0-ra, a visszavágót szerdán rendezik.
Az első találkozón 22, a visszavágón 16 pontot szerző Szakmáry Gréta arra számít, hogy az olaszokkal játszanak. „A Busto Arsizio ellen örömjátékot várok a csapattól, hiszen már ez óriási teljesítmény, ahol most vagyunk. Az olaszok több röplabdázója két méternél magasabb, ettől függetlenül meg akarjuk mutatni, hogy nem véletlenül jutottunk a nyolc közé.”
Baran Ádám klubelnök kifejtette, nagyon nagy sikernek tartja, hogy több olyan játékosuk is magas szintre fejlődött, aki néhány éve még nem hitt abban, hogy ekkora eredmények elérésére képes.


MTI 2017. február 22., szerda