Kezdőlap Régió Összehangolt ellenőrzés Kiskőrösön

Összehangolt ellenőrzés Kiskőrösön

A szakemberek a vasúti átjáróknál bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében a közlekedési szabályok betartására hívták fel a figyelmet.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A szakemberek folyamatosan elemzik és értékelik a közlekedési baleseteket és az így nyert tapasztalatok alapján prevenciós céllal rendszeresen ellenőrzéseket tartanak. A vasúti átjáróknál bekövetkezett közlekedési balesetek többsége a járművezetők jogsértő magatartása miatt következik meg.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság és a MÁV Zrt. munkatársai közös akciót hajtottak végre a Soltvadkert-Selymesen lévő vasúti átjárójánál 2017. március 29-én 8 órai kezdettel. Többször tapasztalták, hogy a járművezetők lassítás nélkül közelítették meg a vasúti átjárót és körültekintés nélkül hajtottak át azon. A jogsértő sofőröket figyelmeztetésben részesítették és hangsúlyozták a szabályok következetes betartásának fontosságát. Eközben a vasútbiztonsági szakértők megvizsgálták a fénysorompók és a csapórudak állapotát, valamint prevenciós tartalmú kiadványokat osztottak a gépjárművezetők részére.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmet, hogy a közlekedési szabályok megszegésével elfogadhatatlan kockázatot vállalnak és mások életét is veszélyeztetik! A megelőzési célzatú ellenőrzések a jövőben is folytatódnak.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!