Kezdőlap Közlekedés Bács-Kiskun megyei baleseti összesítő

Bács-Kiskun megyei baleseti összesítő

Az elmúlt 24 óra közlekedési balesetei Bács-Kiskun megyében.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 5 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 20 éves lakiteleki férfi 2017. április 27-én 13 óra 55 perc körüli Tiszaalpáron az Alkotmány utcában Kiskunfélegyháza irányába közlekedett az általa vezetett Renault Master típusú tehergépkocsival és a hozzákapcsolt utánfutóval. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulat előtti útszakaszon előzte a vele azonos irányba az úttest jobb szélén, kerékpárján közlekedő 48 éves tiszaalpári női kerékpárost. A sofőr a rendelkezésre álló adatok alapján nem jól mérte fel az előzésre igénybe vett távolságot, ezért vészfékezésre kényszerítette a vele szemben, a bal oldali forgalmi sávban közlekedő 37 éves tiszaalpári lakos által vezetett Volvo típusú teherautót. A járművek érintőlegesen ütköztek, aminek hatására a 20 éves férfi utánfutóján szállított kerti pavilon leesett és az elsodorta a kerékpárost. A baleset során a 37 éves férfi és a 48 éves nő az elsődleges orvosi szakvélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedtek.

Egy 48 éves kecskeméti lakos 2017. április 27-én 8 óra 30 perc körül az Ipoly utcában a Dózsa György út irányába közlekedett egy Opel Zafira típusú személygépkocsival. Az Ipoly utca és a Dózsa György út kereszteződésében a forgalmat irányító fényjelzőkészülék szabad jelzésére a kereszteződésben balra kanyarodott. Ennek során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben, kerékpárján egyenesen az Ipoly utca irányába közlekedő 49 éves helyi férfinak. A sofőr a kerékpáros észlelésekor fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést. A kerékpáros a baleset során az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyosan megsérült.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.)