Kezdőlap Események Delaney & Bonnie & Friends On Tour with Eric Clapton

Delaney & Bonnie & Friends On Tour with Eric Clapton

Az „On Tour with Eric Clapton” a rock történelem egyik legerőteljesebb és tartalmasabb megjelenése, amely eredetileg 1970-ben jött ki – és az amerikai duó Eric Claptonnal közös angliai turnéjának lenyomata volt. A legendás megjelenés 47 év után is felejthetetlen élményt nyújt minden hallgatónak és a nyári szezon egyik legkülönlegesebb kiadványaként hallgathatjuk végig.

Az eredetileg 40 perces kiadvány 2010-ben újra polcokra került egy bővített, felújított formában, 2017. június 16-án ennek a verziónak jelenik meg a legújabb változata. A négylemezes Delaney & Bonnie & Friends csomag több mint három órányi minőségi zenét tartalmaz a fellépők londoni Royal Albert Hallban felvett és a bristoli Colston Hall-beli koncertjeiről.  Az „On Tour with Eric Clapton” az eredeti dalok mellett olyan számokat rejt, mint az „I Don’t Know Why”, a „My Baby Specializes”, az „Everybody Loves A Winner”, a „Get Ourselves Together”, a „Will The Circle Be Unbroken” és a „Pigmy”.

Nagyon jó bluest hallunk, de kezdjük talán ott, hogy ki volt Delaney & Bonnie?
Az amerikai zeneszerző és zenész duó: Delaney és Bonney Bennett 1969-70-ben Delaney & Bonnie & Friends néven koncertezett egy rakás szenzációsan nagy zenésszel. Olyanokkal, mint például az Allman Brothersből
Duane Allman és Gregg Allman, George Harrison a Beatlesből, a Traffic-es Dave Mason, a county-sztár Rita Coolidge, a jazzista King Curtis, Leon Russell, Bobby Whitlock – és persze Eric Clapton. Hatalmas névsor, és garantáltan első rangú, igényes zene az, amit hallunk ezen a négy különböző koncerten rögzített lemezen!

A Mississippi illetve Illinois államokból származó, akkoriban nagyon híres, harminc és huszonöt életévük körül járó házaspár: Delaney & Bonnie éppúgy természetes nyelvezetként hozták magukkal azt a fajta bluest és soult, amelyet játszottak, mint neves amerikai és brit zenésztársaik. Mindössze hét albumot vettek fel 1969 és 1972 között – és ezek közül ez az egyik legnagyobb legenda; ráadásul most már bőven kibővített változatban. Egy soha vissza nem térő korszak maradandó lenyomata ez a négy CD: benne van a virággyermekek – a hippik – lázadása, Woodstock nemzedékének életérzése, a kemény rock megszületése, a fekete mozgalmak zenei hatása – és ezen belül a déli a zenei gyökerek felfedezése, kiteljesedésének korszaka is. Igazából átélten – és hangszereken eljátszva!

Komlós József JR