Kezdőlap Események Pajor András és V. Majzik Mária is elbúcsúzott Jókai Annától

Pajor András és V. Majzik Mária is elbúcsúzott Jókai Annától

Prófétikus íróként, igaz barátként, hitvalló keresztényként és tudatos magyar emberként búcsúzott Jókai Annától Pajor András, a Keresztény Kulturális Akadémia (KKA) elnöke a Kossuth Nagydíjas író, a nemzet művésze hétfői gyászszertartásán a Magyar Szentek Plébánián, Budapesten.

Pajor András emlékeztetett arra, hogy Jókai Anna a Keresztény Kulturális Akadémiában is aktív tevékenységet folytatott.
A KKA megalapításának célja az volt, hogy a legszegényebb emberekhez is eljusson a keresztény kultúra, másrészt hogy baráti közösséget nyújtson az azonos eszmeiség mellett elkötelezett írók, tudósok, újságírók számára – idézte fel.
A szervezet elnöke szerint Jókai Anna fontos szerepet töltött be a KKA életében és az írónő is arról számolt be, hogy voltak olyan rajongói is, akik nem olvasták műveit, de a személyes találkozás odavonzotta őket gondolataihoz.
Jókai Anna prófétikus író, hűséges, igaz barát, hitvalló keresztény és tudatos magyar ember volt – búcsúzott az alkotótól Pajor András.
V. Majzik Mária képzőművész, a Jókai Anna urnája elé kerülő dombormű készítője elmondta, már most hiányzik számára az írónő bölcs nyugalma. Mint elárulta, az általa mintázott domborművön a galamb a Szentléleket szimbolizálja, a nap pedig azért tűnik fel az alkotáson, mert az égitest a világosságot, a békességet hozza el úgy, ahogy ezt Jókai Anna gondolatai, írásai, beszédei teszik.
A nemzet művésze címmel kitüntetett író, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Keresztény Kulturális Akadémia tagja életének 85. évében június 5-én hunyt el.
Jókai Annát a kormány, az MMA, a Fővárosi Önkormányzat és a józsefvárosi önkormányzat saját halottjának tekintette, búcsúztatását a Nemzeti Örökség Intézete szervezte.

(MTI)