Kezdőlap Rólunk Út a megújulás felé – Minden esztendő valami újat kell, hogy hozzon...

Út a megújulás felé – Minden esztendő valami újat kell, hogy hozzon az embernek

 

Immár második hónapja, hogy az új, 2017-es esztendő csodáit élhetjük át, ám mégis ünnepélyes hangulatban, örömmel emlékezünk vissza a 2016-os év történéseire, akadályaira és persze sikereire.

Szerkesztőségünk élete az elmúlt esztendő során is bővelkedhetett eseményekben, hiszen – mint, minden évben – 2016-ban is aktívan részt vettünk  Kecskemét és Bács-Kiskun megye említésre méltó eseményein.
Az év első hónapjai a farsangi, illetve a báli rendezvények fényében tündököltek, ahol nem csak a színes és szórakoztató programokba, de a sikeres cégek és a szakmájukban elismert személyek életébe is betekintést nyerhettünk.

A tavasz beköszöntével nem csak a nyíló virágok illata és a zöldbe boruló fák varázslatos hangulata, de a Tavaszi Fesztiválon helyet kapó standok kínálatai is elragadtatták szívünket, így örömmel tudósítottunk a város kulturális vérkeringésében helyet kapó jobbnál-jobb eseményeken, kiállításokon.

A nyár magával hozta a meleg időjárást, a lenge ruhákat és a fesztiválok eljövetelét a megyei közéletbe. Több településen is volt szerencsénk tudósítani és megünnepelni a nyári kavalkád pompáját. A Hetényegyházi Bogrács Partyn finom ételeket kóstolhattunk, de jártunk Lajosmizsén, Orgoványon, Ballószögön, Bócsán és a matkópusztai repülőtéren is, ahol a Fairfordban megrendezett Royal International Air Tattoo versenyt korábban háromszor is megnyerő Vári Gyulával készíthettünk interjút.

Az év legforróbb évszaka után hamar beköszöntött a hűvösebb, a természet elmúlását előidéző őszi hangulat, de ezzel együtt a falunapok, szüreti – és lovasmulatságok is helyet kaptak az eseménypalettánkon.
A Hírös Hét Fesztivál az elmúlt esztendőben is felpezsdítette Kecskemét életét, de Csengődön, Jakabszálláson, Szentkirályon, Kunszentmiklóson, Helvécián, Császártöltésen, Hajóson, Kecelen, Izsákon és Kiskunmajsán is változatos, szórakoztató programok tudósításával emeltük a települések hírnevét.

Az évtizedes hagyománnyá nőtt társadalmi felelőségvállalások 2016 telén sem maradhattak el, hiszen az üzleti partnereinkkel végzett jótékony munka rendkívül gyümölcsöző volt. Jártunk az S.O.S. Gyermekfaluban, az Esélyegyenlőségi irodában, de számos más szervezethez is eljuttattuk a partnereink által felajánlott szeretetcsomagokat.

Összegezvén az elmúlt esztendőt, Magazinunk igazán sikeres, élményekben gazdag évet zárt, ám mégis újult erővel és lendülettel indította az új, 2017-es esztendőt.
A cégünknél kialakult jó csapatszellem nagymértékben elősegíti a mindennapi együttműködést, így hiszünk abban, hogy közösen, csapatmunkával gördülékenyen tudjuk venni az esetleges akadályokat és Magyarország gazdasági életében továbbra is fontos szerepet tölthetünk be, mint Kecskemét, illetve Bács-Kiskun megye gazdasági és közéleti szereplőit bemutató sajtóorgánuma.

Tisztelettel és üdvözlettel:
Zimacsek Márta lapigazgató