Kezdőlap Események XXIV. Helvéciai Szüreti Mulatság – Összefoglaló

XXIV. Helvéciai Szüreti Mulatság – Összefoglaló

Idén is megrendezésre került, a nagy érdeklődést övező Helvéciai Szüreti Mulatság, amelynek az első napja– mint minden évben – most is ünnepi megnyitóbeszéddel vette kezdetét, melyet Balogh Károly polgármester úr mondott el.

„24. alkalommal tartjuk meg e jeles rendezvényt, viszont egy jóval régebbi időszakra is visszaemlékezünk, a szürettel és a szőlővel egyaránt. Tisztelgünk Wéber Ede előtt, aki svájci tanár és a településünk alapítója volt, illetve azokra az elődökre is, akik a szőlőtelepítést megvalósították a homokban.
A helvéciaiak számára fontos dátum 1892. március eleje, hiszen ekkor 88 magyar és 17 német anyanyelvű család érkezett ide a Dunántúlról, így fáradságos munkával több családnak megélhetést adó szőlőtelepet létesítettek. Az elmúlt évtizedekben hagyományt teremtettünk a szőlő, a szüret, az újbor megünneplésére, így a szüreti mulatság településünk legrangosabb helyi eseménye, melyre szíves vendéglátással, színes műsorokkal, és mindig nagy igyekezettel készülünk.
Tudjuk, hogy elődeink szorgos munkája nélkül Helvécia nem fejlődött volna egy kis településből, virágzó nagyközséggé. Erősek voltak, hiszen élhető települést építettek ki a homokon, így természetesen elődeink példája nyomán mi is hiszünk a jövőben, a fejlődésben. Óriási öröm számunkra, hogy minden évben közel 70 kisgyermekkel gyarapodik Helvécia lakossága. További nagy örömünk, hogy erdélyi testvértelepülésünk fúvós zenekara is velünk együtt ünnepelhet.”
– mondta nyitó beszédében Balogh Károly, Helvécia polgármestere.

Itt a pénteki napról olvashatnak

Itt pedig a szombati napról