Kezdőlap Kecskemét Ismét tüntettek a Quaestor Károsultak Kecskeméten

Ismét tüntettek a Quaestor Károsultak Kecskeméten

A takarékosság világnapja alkalmából a Quaestor Károsultak a volt kecskeméti iroda előtt demonstráltak, azzal a céllal, hogy felhívják mindenki figyelmét a takarékoskodásra.

A Quaestor Károsultak Közössége 32.000 brókerbotrány miatt károsult érdekét képviseli, akik a 2015.március 9-én bedöntött Quaestor Csoport áldozatai 100.000 családtagjukkal együtt. A több mint két éve húzódó ügyre a mai napig nem sikerült megoldást találni. Legfrissebb értesülések szerint Tarsoly Csabával –az ügy első számú vádlottja– illetve Orgován Bélával szemben a Fővárosi Főügyészség közokirat-hamisítás illetve annak kísérlete miatt emelt vádat.

A kecskeméti szervezet számos helyen demonstrált az évek alatt, október 31-én pedig a volt Quaestor iroda előtt gyűltek össze az érintettek.

„Ma van a takarékosság világnapja, ezért fel szeretnénk hívni a járókelők figyelmét arra, hogy az öngondoskodás nem biztos, hogy sikeres abban az esetben, ha pénzintézetben tartják a pénzüket.” – nyilatkozta Olajos Mihály szervező és Quaestor Károsult.

„Én teljes mértékben ennek a történetnek az áldozata vagyok, olyan szinten, hogy az idegesség, a stressz miatt rákos lettem. Mivel én megbíztam a Quaestorban, így oda fektettem be pénzem, de mivel ők már nem tudták visszaadni, így gyógyíttatni sem tudom magam. Azt vártuk, hogy majd a kormány tisztességesen eljár, de eszükbe sem jutott. Úgy érzem, hogy kihasználták a bizalmunkat, és tönkretették rengeteg ember életét.” – nyilatkozta Berki Károly Quaestor Károsult.