Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 2018. május 22-én 3 óra 20 perckor őrizetbe vett egy 24 éves fehérgyarmati lakost. A férfi ellen a Nyíregyházi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A kiskunfélegyházi rendőrök 22 óra 15 perckor egy 22 éves helyi férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint tulajdon elleni szabálysértés követett el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos személyi sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre két esetben állítottak elő gépjárművezetőt.

2018. május 22-én 19 óra 25 perckor az 54-es számú főúton személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A helyszíni szemle adatai alapján egy 48 éves kiskőrösi férfi közlekedett Soltvadkert felől Kecel irányába egy Beta Eikon típusú segédmotoros kerékpárral. Az út 56.500-as méterénél áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Suzuki gyártmányú motorkerékpárral. A segédmotoros kerékpár sofőrjével szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, így vér-vizelet mintavételre előállították. Ő az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérült, míg a motorkerékpár 21 éves vezetője súlyos sérülést szenvedett.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!