Kezdőlap Hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

A kecskeméti járőrök három férfit és egy nőt fogtak el, akik ellen elfogatóparancs volt érvényben. Az elmúlt 24 órában kilenc balesetnél intézkedtek a megyei rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 2018. június 21-én 14 óra 45 perckor őrizetbe vettek egy 37 éves helyi nőt, aki ellen a bíróság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Egy 46 éves férfit 19 óra 40 perckor fogtak el a megyeszékhelyen. Őt a Kecskeméti Törvényszék körözte garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Néhány perccel később egy 24 éves férfivel szemben intézkedtek a kecskeméti rendőrök az Erzsébet körúton. Ellene a Kecskeméti Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot, őt lopással gyanúsítják.

Az egyenruhások 22 óra 40 perckor egy 24 éves helyi lakost igazoltattak, akit a bíróság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresett.

Megyénkben az elmúlt 24 órában kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kiskunfélegyháza külterületén, az 542-es főúton 2018. június 21-én 15 óra 40 perckor egy szegedi férfi közlekedett Fiat 250 típusú tehergépjárművel. A helyszíni szemle adatai alapján az út 9200-as méterénél hátramenetet hajtott végre, mert meg akart fordulni, ám nem vette észre az időközben mögötte megálló személygépjárművet, ezért összeütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A KRESZ szabályai szerint járművel megfordulni – vagy hátramenetet végezni – csak úgy szabad, hogy a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését a manőver ne akadályozza. Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről, akinek úgy kell elhelyezkednie, hogy folyamatosan lássa a jármű mögötti területet és a jármű vezetőjével is kapcsolata legyen.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!