Kezdőlap Események Megvannak az idei CSR Hungary díjasok

Megvannak az idei CSR Hungary díjasok

2018. november 30-án, a Magyar Külkereskedelmi Bank székházában vehették át a cégek/szervezetek a Magyar Üzleti Felelősség Díjait (CSR Hungary Díj). A ma már önkéntes 2 éves Védjegyhasználati Programhoz kapcsolódó elismerés
2018-ban is értékelte a kiemelkedő fenntarthatósági és CSR kezdeményezéseket. Idén 13 pályázat nyerte el a védjegyhasználatot.

„Vállalhat-e felelősséget a vállalkozás, a cég? Feláldozhatja-e nyeresége egy részét a CSR oltárán?  Csak vezető és közismert márkák követhetik a vállalati felelősség és fenntarthatóság alapelveit?  És vajon a közszféra, a közigazgatás be tud-e és hogyan tud kapcsolódni és szerepet vállalni az előbb említett felelősségvállalás tekintetében?

Az Üzleti Felelősség Díj Programjának magja a 2 éves önkéntes védjegyhasználat, ami jelzi  a védjegyhasználók kiemelkedő fenntarthatósági és CSR kezdeményezéseit érintettjei számára. Legyen az a beszállító, legyen az a fogyasztó, legyen az a munkavállaló…

A felelős és fenntartható üzletvezetésnek éppen adott helyen, helyben kell példát mutatnia.  Hisz ezzel tud hozzájárulni a mindennapok gyakorlatában, az itt élők magasabb életminőségéhez, jólétéhez. A lokális kezdeményezések pedig alulról építkezve az egész világ fenntartható jövőjét tudják így biztosítani.  E rendszerben az üzlet, a márka (a vállalkozás) olyan értéket képvisel, mely markánsan befolyásolja az emberek gondolkodásmódját a mindennapi életben. A CSR aspektusából.
2007-ben alapított Magyar Üzleti Felelősség díja ezt az alapelvet támogatja és ösztönzi Magyarországon.
A helyi szinteken együttműködő partnereivel, a legnagyobb üzleti szervezetekkel, kamarákkal.

Üzlet, pénz, piac. Más értelmezésben. A CSR (vállalati felelősség és fenntarthatóság) aspektusából: ” – emelte ki Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója, az Első Magyar CSR Egyesület (EMVFE) elnöke.

Az esemény fővédnöke volt:
Dr. Palkovics László miniszter (Innovációs és Technológiai minisztérium).
Az ünnepélyes Díjátadót Dr. György László, a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár (Innovációs és Technológiai Minisztérium) nyitotta meg.

A 2018-as CSR Hungary Díj Bíráló Bizottságának a tagjai:

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Kereskedelmi és Iparkamara elnöke,

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ/társadalmi vezetés) az elnöke, Regensburger Tamás, a Magyar Logisztikai Egyesület elnökségi tagja, a VESTFROST Zrt. beszerzési és logisztikai igazgatója,

Dr. Szent-Ivány Ágnes, a Joint Venture Szövetség Etikus Magatartás Bizottság elnöke,
a Sándor Szegedi Szen-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda vezetője és egyik alapító partnere, Szöllősi Réka, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) ügyvezetője.

2018-ban nyertes pályázók:

  1. Felelős és fenntartható vállalatért
  • K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft
  • Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.
  • SINBON Hungary Kft.
  1. Közös ügyek-Közös felelősségek
  • IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. (Szakképzési Program)
  • Legrand Zrt. (Skillsek az oktatásért)
  • Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. (Egészségesen az iskolapadban)
  1. Környezet-Zöld Kiválóság
  • Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. (Az ökológiai lábnyom csökkentéséért)
  • Hipp Termelő és Kereskedelmi Kft.
    („A legjobbat a természettől, a legjobbat a természetnek”)
  1. Junior
  • Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (Energiakövetek Program)
  • E.ON Hungária Zrt. (EnergiaKaland Program)
  • Rossman Magyarország Kft. (Szeress egészségesen – a jövő nemzedékéért)
  • Szombathelyi Távhőszolgáltatási Kft. (Zöldülj velünk Program)
  1. Felelős együttműködés
  • E.ON Hungária Zrt. (Energiaközösségek Program)