Kezdőlap Sport Kecskeméti futsal győzelem felsőházat ér!

Kecskeméti futsal győzelem felsőházat ér!

A jelenleg harmadik helyen álló hírős városi futsal csapat abban a reményben utazott Nyírbátorba, hogy egy győzelemmel be tudja biztosítani felsőházi tagságát a rájátszásban. Egy nagyszerű mérkőzésen, nagy gólarányú győzelemmel ez sikerült is, így három fordulóval az alapszakasz vége előtt a kecskemétiek biztos felsőházasok!

Nyírbátori SC – Scoregoal Kecskeméti FC : 4-9 (2-5)

Nehezen indult a mérkőzés a kecskemétiek részéről, a 15 másodpercben egy eladott labda okozott zavart a hátsó alakzatukban, és a „bátoriak” könyörtelenül is kihasználták a hibát. Nem sokkal később egy felesleges szabálytalanság a vendégek hatosán belül, és a megítélt büntetőt a hazaiak értékesítik. (2-0) Hidegzuhany a mérkőzés elején. Koós Károly vezetőedző gyorsan időt is kért, rendet tenni a fejekben. Ez oly annyira sikerült is, hogy Bánóczki vezérletével előbb Deák sarokkal egy szépség díjas gólt lő, majd Sallai passzából Bánóczki eredményes. Ezzel a kecskemétiek vissza is jöttek a meccsbe. Sőt… a nagy kedvvel játszó Bánóczki került lövőhelyzetbe, és jobblábas lökete kapufáról vágódik a hazaiak hálójába (2-3). A félidő vége előtt 2 perccel Rutai ad forintos labdát Sallainak, aki nem téveszt. (2-4) És a végére is maradt egy csattanó, a megítélt 10 méteres büntetőt Rutai bombázza a jobb felső sarokba (2-5).

A második etapban már a Scoregoal védekezése nagyon szépen összeállt, a támadó nyírbátoriak nehezen kerültek kapu elé, és ha mégis odakerültek, ott pedig rendre hibáztak. A vendégek okosan lassították a játékot, ráerőltetve akaratukat a hazaikra, hogy egy –egy villámgyors kontrajátékot követően újra ők legyenek eredményesek. Ebben Bánóczki járt az élen, 28. percben lövés újra kaput talál. (2-6). Majd jött a fáradhatatlan csapatkapitány Dobosi, aki két szép góllal el is döntötte a mérkőzést. (2-8) Az utolsó 5 percre lankadt a figyelem a vendégek részéről, így 2 góllal sikerült kozmetikáznia a hazaiaknak az eredményt, ám Kovács J. gólja megadta a kegyelemdöfést a nyírségieknek. (4-9)

Gólszerzők: Bánóczki (3), Dobosi (2), Sallai (1), Rutai (1), Kovács J. (1), Deák (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Először is gratulálok a csapatnak, annak minden tagjának! Az év eleji célkitűzést ezzel a nyírbátori győzelemmel elértük, azaz a csapat a felsőházba került. Ma este az első 10 perc kivételével nagyon jól muzsikáltak a srácok, a masszív védelemből nagyszerűen indítottuk az ellentámadásokat, amik rendre gólt eredményeztek. Külön öröm, hogy ezen az estén a 17 éves  Daróczi Dominik is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban! Nem állunk meg, megyünk tovább, azért dolgozunk innentől kezdve, hogy a titkos álmaink is valóra váljanak!