Kezdőlap Gyerekek Gyermekeknek gyűjt adományt a szombati Fókusz Plusz

Gyermekeknek gyűjt adományt a szombati Fókusz Plusz

Immár hagyomány, hogy gyermeknap hétvégéjén a Fókusz Plusz a Bátor Táborra figyel, amelynek munkatársai és önkéntesei másfél évtizede élményt, erőt, hitet adnak a daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyermekeknek és családjaiknak. 

A hónapokig vagy akár évekig tartó kezelések miatt a beteg gyermekek az aktív játékról, a kikapcsolódásról sokszor csak álmodozni tudnak. A Bátor Tábor viszont éppen abban segít, hogy a gyógyulás során felejthetetlen élményeket szerezhessenek. A táborozók kötélpályán kalandozhatnak, kipróbálhatják a lovaglást, az evezést, a horgászatot, a kézműveskedést, miközben barátokat és rengeteg sikerélményt szerezhetnek. Mindez növeli az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket.
A Bátor Tábor minden programja ingyenes. Míg 2001-ben 70 daganatos beteg gyermek vett részt a foglalkozásokon, mostanra már évente csaknem 1000 táborozót várnak a programokra.

A Bátor Tábor gyermeknapi kampányához bárki csatlakozhat: a 13600-as telefonszámra küldött 02 szövegű SMS, vagy a szám felhívása, majd a 02-es mellék beütése bruttó 500 forint adományt jelent. Az elmúlt esztendőkben összesen csaknem 40 millió forintot adományoztak a Fókusz Plusz nézői az adások alatt.

Promo: https://rtl.hu/3k8x56roq