Kezdőlap Politika Újabb durva bevándorláspárti javaslatot akartak átnyomni az EP-n a bevándorláspárti szocialisták és...

Újabb durva bevándorláspárti javaslatot akartak átnyomni az EP-n a bevándorláspárti szocialisták és liberálisok

Strasbourg, 2019. október 24.

„Az Európai Parlamentben ma egy olyan állásfoglalási indítványt akartak átnyomni a bevándorláspárti szocialisták és liberálisok, amely ahelyett, hogy hatékonyan harcolna az illegális bevándorlás ellen, meghívóként szolgált volna több millió bevándorló számára. A javaslat azt az üzenetet akarta közvetíteni, hogy bárki nyugodtan elindulhat Európába, hiszen a tisztázatlan hátterű NGO-k úgyis segítséget nyújtanak nekik a tengeren és beszállítják őket a kontinensre” – hívta fel a figyelmet Hidvéghi Balázs. Az EP többsége azonban nemet mondott erre a szélsőségesen bevándorláspárti szövegre.

„Ott kell segítenünk, ahol a segítségre szükség van. Olyan állásfoglalásra van szükség, amely a problémát annak gyökereinél kezeli. Több forrást kell fordítanunk a határvédelemre, erősítenünk kell a harmadik országokkal való együttműködést, és küzdenünk kell az embercsempész-hálózatok ellen, hogy az emberek ne hagyják el hazájukat. A leghatékonyabb módszer, amivel megakadályozhatjuk az emberi tragédiákat az, ha politikai erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a csempészek csónakjai el se induljanak Afrika partjaitól” – mutatott rá Hidvéghi Balázs tegnap esti plenáris felszólalásában.

„Teljesen elfogadhatatlan az NGO-k törvények megszegésére való ösztönzése. Az NGO-k hajói nem lehetnek „taxiszolgálatok”, amelyek illegális bevándorlókat juttatnak Európába. Ha életeket akarunk menteni, akkor vissza kell állítanunk az európai határellenőrzést és a segítséget a harmadik országokba kell vinnünk” – emelte ki a szavazást követően a fideszes EP-képviselő.

Apró, de fontos lépés ennek a szélsőségesen bevándorláspárti javaslatnak az elbukása.

Strasbourg, 2019. október 24.

További információ:

Hidvéghi Balázs irodája: +33-3-881-77257

https://hidveghi.fidesz-eu.hu/hu/

http://fidesz-eu.hu/