Kezdőlap Jótékonyság 236 millió forint felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 2019. évi Országos Adventi...

236 millió forint felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 2019. évi Országos Adventi Pénzadománygyűjtésén

  • A sok kicsi sokra megy csodája: 401 ezer hívás a 1353-ra, és több mint 260 ezer áruházi adománykupon
  • Ünnepi segélyakciók után segítségnyújtás és fejlesztések a hétköznapokban is

 2019 adventjén az Ökumenikus Segélyszervezet 24. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A szeretet.éhség. mottóról és tört mézeskalácsszívről ismert felhívás hatására, a gyűjtés partnereinek és a médiának köszönhetően mintegy 700 ezren csatlakoztak a Segélyszervezet célkitűzéseihez.

Az Ökumenikus Segélyszervezet sajtótájékoztató keretében mondott köszönetet az összefogás  minden támogatójának, partnerének, adományozójának és önkéntesének. A február 4-én, Budapesten tartott eseményen Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója ismertette a gyűjtés eredményeit, LehelLászló elnök-igazgató pedig a beérkezett adományok felhasználási tervét. Az elmúlt évek hagyományát folytatva a sajtótájékoztatón került átadásra a Tesco áruházakban összegyűlt adomány, melyet Hevesi Nóra, az áruházlánc kommunikációs igazgatója nyújtott át jelképesen egy adománytábla formájában.

Advent időszakában a hagyományoknak megfelelően a Segélyszervezet számosünnepi segélyakcióval – élelmiszer- és ajándékcsomag-osztásokkal, családi és gyermekprogramokkal, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai adományakciókkal, továbbá több mint 6500 rászorulót vendégül látó szeretetvendégség sorozattal – családok ezreinek karácsonyát tette szebbé országhatáron innen és túl. Az adománygyűjtés fókuszában ugyanakkor most sem az ajándékozás, hanem a Segélyszervezet egész éves szegénység elleni küzdelme volt, melyet országos intézményhálózatán keresztül folytat az év 365 napján.

Százezrek fogtak össze a szolidaritás jegyében

401 ezren hívták a 1353-as adományvonalatA gyűjtésnek ezúttal is nagyszabású figyelemfelhívó akció adta meg a kezdő lendületet: a szervezet önkéntesei – köztük ismert sportolók, tévés személyiségek és énekesek – 1353 darab mézeskalácsszívet sütöttek meg és díszítettek fel az Akvárium Klubban november 18-án. A hagyományoknak megfelelően, advent első vasárnapján Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és  Lehel László  elnök-igazgató indították el ünnepélyesen az országos összefogást az első adventi gyertya meggyújtásával.Az összefogáshoz ez alkalommal is számos módon lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt. Advent időszakában több mint401 000 alkalommal tárcsázták országszerte a 1353-at, hívásonként/sms-enként 250 forintot felajánlva a Segélyszervezetnek. Kimagasló arányban járult hozzá az így felajánlott 100,3 millió forinthoz az RTL KLUB december 21-ei Fókusz adománygyűjtő adása, melynek köszönhetően mintegy 50 millió forint gyűlt össze az adományvonalon. Az adventi adománygyűjtéshez egész napos akcióval csatlakozott a SlágerFm is. December 6-án a műsorvezetők és az adásban megszólított sztárvendégek ösztönzésére mintegy 6000-en tárcsázták a 1353-as adományvonalat a nap folyamán. (Technikai információk az adományvonal működéséről a Segélyszervezet honlapján olvashatók: www.segelyszervezet.hu/1353-adomanyvonal260 ezer adománykupon kelt el a TESCO-ban
A november 11. és december 24. között az ország valamennyi Tesco áruházának kasszáinál és online megvásárolható 250 forintos adománykuponokból 65,17 millió forint gyűlt össze. A sikerben, a több mint 260 715 kupon értékesítésében a gyűjtés állandó arcán, Kovács Koko Istvánon kívül fontos szerepe volt az adománykuponok értékesítésében részt vevő pénztárosoknak is.

Adománypontok, gyűjtő akciók
A szeretet.éhség. Adománypont 2019-ben is az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat részeként nyílt meg. A látogatók megismerkedhettek a Segélyszervezet munkájával, adományukért pedig önkéntesek mondtak köszönetet helyben készült mézeskalácsszívvel. Az adománypontnál a Segélyszervezet átmeneti otthonaiban élők által készített ajándéktárgyak megvásárlásával is lehetett segíteni. A kihelyezett perselyben 2 millió forint adomány gyűlt össze, a vásárosoknál használt HelloPay fizetőrendszer használatával pedig 3,2 millió forinttal járultak hozzá a vásárlók az adománygyűjtéshez, mely összeget előzetes vállalása alapján az MKB Bank 4 millió forinttal egészített ki.
Az Opera által immár hagyományosan megrendezett Diótörő Fesztivál részeként szintén folyamatos volt a gyűjtés: forralt bor és más finomságok megvásárlásával lehetett csatlakozni az adományozók köréhez. Az Operaház felújítási munkálatai miatt az akció idén az Erkel Színház előtt zajlott és összesen 331ezer forint adomány gyűlt össze.
Az adományvonalra hívta fel a figyelmet az az óriásfényvetítés, mely a Deák téri evangélikus templom falát díszítette. Idén ismét saját adományponttal csatlakozott a szeretet.éhség. adománygyűjtő felhíváshoz Kaposvár. A Kossuth téren felállított Adománykuckóban a városban lakó hátrányos helyzetű gyermekek számára fogadtak ajándékokat. A 150 doboz ajándék felajánlóinak a segélyszervezet helyi Biztos Kezdet Gyerekház programjában részt vevő gyermekek által sütött mézeskalácsszíveket adtak ajándékba az önkéntesek.
Magán és vállalati adományok, együttműködések, összesítésA Segélyszervezet munkáját folyamatosan követő és rendszeresen támogató magánadományozói körből csekkes befizetés és átutalás útján is sokan csatlakoztak az adománygyűjtéshez, emellett sokan választották a Segélyszervezet honlapján elérhető online adományozást. A gyűjtés során különböző mértékű felajánlások érkeztek a magánszemélyektől, a legkisebb összegektől kezdve a 300.000 forintos adományokig.

A Segélyszervezet stratégiai partnerein túl, 2019-ben is számos vállalat csatlakozott a szeretet.éhség. adománygyűjtéshez. A felajánlások nagyságrendje ezúttal is széles skálán mozgott. A nagyvállalatok többmilliós támogatásaitól a kisebb munkahelyi gyűjtésekig sokféle felajánlás érkezett. A vállalati adományok közül kiemelkedett az RTL Klub 10 millió forintos támogatása, melyet az ünnepi Fókusz adás keretében jelentett be, ezzel egészítve ki a nézők felajánlásait.
A gyűjtéshez szintén csatlakozó médiapartner, a Sláger FM pedig a hallgatókat bevonva több mint 2,2 millió forintot gyűjtött. A december 6-ai ‘Hull a pelyhes’ adománygyűjtő napon számos hazai énekes, köztük Nika, Judy, Caramel, a Neoton, a Soulwave, az Animal Cannibals, a Honeybeast, Völgyesi Gabi, a New Level Empire, Tóth Vera, Király Viktor énekelt, valamint karácsonyi dalpremierrel kedveskedett a hallgatóknak Király Linda és Rúzsa Magdi is. Idén is megrendezésre került a Design Terminál – Talent for Good jótékonysági aukciója, amely a tavalyihoz hasonlóan idén is kiemelkedő eredménnyel zárult, közel 6 millió forint felajánlás érkezett a licitálóktól. A Magyar Posta ebben az évben is perselyeket és csekkeket helyezett ki a nagyobb postahivatalokban, ily módon is felhívva a figyelmet az adományozás lehetőségére és fontosságára.
 Rendkívüli adományakcióval csatlakozott a szeretet.éhség. kampányhoz, immár harmadik éve, a Volt Produkció Kft. és a Sziget Kft. is, akik a Segélyszervezet által működtetett szociális intézmények látókörében lévő gyermekeknek juttattak el személyre szabott ajándékokat. A budapesti Teqball-Világbajnokság indító napján december 6-án, a szervezők 100 hátrányos helyzetű gyermeket láttak vendégül a Segélyszervezet közreműködésének köszönhetően. A rendezvény egyik kiemelkedő pontja volt, amikor a világbajnok labdarúgó Ronaldinho személyesen adta át Gáncs Kristóf kommunikációs igazgatónak az 5 Teqball asztalt és 2 millió forintot jelképező adománytáblát.Az adventi adománygyűjtés támogatói voltak többek között az Adventi Ünnep a Bazilikánál vásár szervezői, akik ingyen helyszínt biztosítottak a Segélyszervezetnek a karácsonyi vásárban, a mézeskalács-sütöde működtetését gépekkel támogató Whirlpool, és a vásárban korszerű terminálon keresztüli adományozási lehetőséget biztosító HelloPay Kft. A SAUSKA pincészet a szeretet.éhség. cuvée borkülönlegességének eladásából származó közel 1 millió forinttal támogatta az adománygyűjtés célkitűzéseit.
2019-ben is számos vállalati partner szervezett munkatársai között perselyes-, illetve tárgyi adománygyűjtést, ami mellett maguk a vállalatok is jelentős értékű pénzadományt ajánlottak föl az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat segítő munkájának támogatására. A Magyar Fejlesztési Bank munkatársai között tartós élelmiszereket gyűjtést hirdetett, a bank pedig további 2 millió forintot adományozott ugyanezen célra. A Dunapack Kft. munkatársai között meghirdetett pénzadománygyűjtés mellett 1 millió forintot adományozott rászoruló családok élelmiszerrel történő támogatására. A Diákhitel Központ 1 millió forinttal járult hozzá a kampány eredményességéhez. A Samsung munkatársi körben meghirdetett tárgyi adománygyűjtés mellett 700 ezer forint értékben támogatta az Ökumenikus Segélyszervezet élelmiszeradomány akcióit. Pénzadománygyűjtéssel segített az Operaház, a LifeRay Hungary Kft., a Luther Kiadó Kft., a BIF Nyrt., a Startup Campus, az Open Közterületi Tanácsadó Kft., míg az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda pénz- és tárgyi adománygyűjtést is szervezett munkatársai körében. Tárgyi adományokkal segített a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a FrieslandCampina Service Centre EMEA Kft, a Bridgestone Magyarország Kft, a Volánbusz Zrt., a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Testnevelési Egyetem, a VitalEurope Fogászati Központ és a Stühmer Kft., míg az Event Plus Services a segélyszervezet budapesti Adománypontjának működtetéséhez járult hozzá pénzadományával. Üde színfoltja volt az ünnepi összefogásnak Lóránt Péter válogatott kosárlabda játékos aukciója, aki az általa felajánlott sportszerek árverezéséből befolyt 550 ezer forint adománnyal segítette az adventi pénzadománygyűjtést. A Chefbag a „Főzz jót, Tegyél Jót” kampánya idején megrendelt ételcsomagok illetve ajándékutalványok után ajánlott föl pénzadományt. A Crossfit Mayfly Edzőterem Jótékonysági Evezős Maratont szervezett a saját közösségében, melynek keretében pénzadománygyűjtéssel segítették a kitűzött célokat. 
A hagyományoknak megfelelően partnercégek fogadták örökbe az ünnepi ételosztások egyes napjait is, köztük az RTL Klub, a Vodafone Alapítvány, az NKM Nemzeti Közművek, a Siemens, a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. és az ELMŰ-ÉMÁSZ. Csepeli Lelkészi Kör anyagi felajánlással járult hozzá az ételosztások költségeihez, a Budapest Deák téri evangélikus gyülekezet pedig idén is templomának udvarán rendezte meg éves élelmiszercsomag adományosztását. A magánadományozóktól és a vállalatoktól mindösszesen 70 768 551 Ft érkezett az adventi időszakban.
2019 adventjén érkezett felajánlások A 1353-as adományvonalon érkezett 100 327 500forintnyi felajánlással, a Tesco áruházakban összegyűlt 65 178 750forinttal és az adománypontok, adományozási akciók, valamint magán- és vállalati befizetések 70 768 551 forint adományával az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés során összesen 236 274 801 forint felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezethez. 
(Tekintettel arra, hogy az adományvonalon felajánlott 250 forintok csak az előfizetők számlabefizetése függvényében kerülnek a szolgáltatókon keresztül a Segélyszervezethez, az adományok pontos végösszegére még további heteket kell várni.)
Önkéntesek, sztárok
 A budapesti Bazilika mellett bő négy héten át nyitva tartó szeretet.éhség. Adományponton 455 önkéntes – köztük 15 partnervállalat munkatársai – 1360 órán át segítette a gyűjtést. Az Önkéntesek Világnapja alkalmából, 2019 legkiemelkedőbb önkénteseinek kitüntetése mellett Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó több éves lelkes önkéntes munkáját is itt köszönte meg az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ünnepi-, segély- és figyelemfelhívó akciók (különösen is az ételosztások) segítőjeként további 511 fő összesen 884 órát szakított arra, hogy az adventi időszakban személyesen is részt vegyen a rászorulók megsegítésében. Az összesen 2244 órát segítő 966 fős önkéntes közösségben magas volt a vállalati partnerektől csoportosan érkezők aránya.
Fontos, példamutató szerepet játszottak az adománygyűjtésben az ismert emberek, sztárok, közéleti személyiségek is. Lévai Anikó és KovácsKoko István jószolgálati nagykövetek mellett tevékenyen részt vettek az ünnepi összefogásban a szervezet munkáját rendszeresen segítő sztárok is: az Operaház vezetői és művészei, köztük Ókovács Szilveszter főigazgató, Rost Andrea operaénekes, IainLindsay brit nagykövet, Csík Andor, Kirchknopf Gergő,Péter Szabó Szilvia,Ruszó Tibi,Vastag Csaba és Wolf Kati  énekesek és zenészek,Nagy Ervin színész, Herendi Gábor filmrendező, Berki Krisztián, FTC jégkorongozói, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Imre Géza, Katus Attila, Kovács Ágnes, Kökény Beatrix, Kiss Gergely, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaong, Lóránt Péter, Szabó Gabriella és Verrasztó Evelyn sportolók, Dombóvári István humorista, továbbá Harsányi Levente, Iszak Eszter, Kiss Ramóna, Mádai Vivien, Rátonyi Kriszta, Szabados Ágnes, Tokár Tamás és Barabás Éva műsorvezetők.
Médiapartnerek
Nagyban segítette a kitűzött célok elérését az adománygyűjtő szpotok térítésmentes vagy rendkívüli kedvezményes sugárzásával és a figyelemfelhívó akciókról való tudósításokkal az Inforádió, a Kossuth Rádió, a Petőfi Rádió, a SlágerFM, a Retro Rádió, a BestFM, a KarcFM és számos vidékirádióadó, továbbá az RTL Klub, Tv2 és az MTVA tévécsatornák. Sok embert ért el az adománygyűjtő felhívás a Mediaworks Hungary kiadó által kezelt újságokba valamint az Evangélikus Élet magazinokba kerülő hirdetések, a Promix és a JCDecaux által kedvezményesen biztosított felületeken. Az RTL Klub csatorna adománygyűjtő Fókusz műsorának létrejöttében támogatóként a Szerencsejáték Zrt, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Futureal Csoport, szervezőként a PlanB Magyarország vállalt fontos szerepet. A Segélyszervezet médiafigyelő partnere a Médianéző Kft. volt. 
AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET EZÚTON IS KÖSZÖNETÉT FEJEZI KI MINDEN TÁMOGATÓNAK, VÁLLALATI ÉS MÉDIAPARTNERNEK, MAGÁNADOMÁNYOZÓNAK ÉS ÖNKÉNTESNEK A SEGÍTSÉGÉÉRT!

Felhasználási területek, átláthatóság:
 Lehel László a 2019. évi Országos Adventi Pénzadománygyűjtés eredményeit ismertető prezentációjában a korábbi évekhez hasonlóan azt is részletezte, hogy a Segélyszervezet az ünnepi időszakban mire használta fel, illetve 2020-ban milyen célokra kívánja fordítani a felajánlott adományokat. Az elnök-igazgató, emlékeztetve a meghirdetett jelmondatra – „Ételt az éhezőknek, Otthont az Otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!” –, azt hangsúlyozta, hogy a Segélyszervezet munkájában az azonnali, kézzelfogható támogatás mellett nagy hangsúlyt kapnak azok a fejlesztések és hosszú távú programok, melyek keretében kitörési pontokat is tudnak kínálni a szegénységből.   
1. Rászoruló családok ezreinek ünnepét tette szebbé a Segélyszervezet rendkívüli segélyakcióival. A karácsonyi időszakban megvalósított segélyakciókat a beérkező adományok mintegy 12%-a fedezte.
A Budapesten és több vidéki helyszínen zajló szeretetvendégségeken több mint 6500 adag melegételt osztottak ki a Segélyszervezet önkéntesei. A segélyszervezet tűzifa programjának keretében olyan családok jutottak támogatáshoz, akik önerőből nem tudnák melegen tartani otthonukat a leghidegebb téli hónapokban sem. A mikulás és karácsonyi ünnepségek mellett számos alkalommal tartottak ünnepi gyermekrendezvényeket, nehéz körülmények között élő gyermekek százainak varázsolva szebbé az ünnepi időszakot. Ilyen volt például a budapesti Bazilikánál szervezett korcsolyázás és kézműves foglalkozás, melyekbe ezúttal is népszerű sztárok csatlakoztak be az idén Kaposvárról érkező gyerekek számára szervezett programba. A csoportban több olyan kisgyermek is volt, akinek ez volt élete első budapesti útja, így különösen is nagy élményként élte meg ezt az ajándékot.Az idei advent egyik legkülönlegesebb gyermekprogramja volt, hogy a budapesti teqball-világbajnokság indító napján a világversenyt szervező Nemzetközi Teqball Szövetség 100 hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci, orosházi és kastélyosdombói intézményeiből és azok látóköréből. A mikulásnapi program keretében a gyerekek személyesen is találkozhattak a Teqball nagykövet Ronaldinhoval, aki egy kis játékra is szakított időt, s egy-két trükköt mutatva a Teqball asztalnál szerzett életre szóló élményt a gyerekeknek. A segélyszervezet egri intézményének gondozottjai számára nem mindennapi élményt jelentett a Gárdonyi Géza Színház műsora, a miskolci Közösségi Ponton pedig adventi koszorú készítő kézműves foglalkozást szerveztek a gyerekeknek. Míg az olaszliszkai Biztos Kezdet Gyerekház támogatottjai Mikuláshajós kiránduláson vettek részt, a tanodás gyerekeknek karácsonyi játszóházzal egybekötött ünnepséget szerveztek az Ökumenikus Segélyszervezet helyi munkatársai.Kárpátalján a nagyszabású őszi tüzelőanyag- és élelmiszertámogatás mellett Beregszászon adventi játszóházi programon ajándékozták meg a gyermekeket és családjaikat a segélyszervezet helyi központjának munkatársai. Délvidéki gyermek karácsonyi megajándékozása mellett az erdélyi Marosvásárhelyen a több mint ezer rászorulót segítő karácsonyi élelmiszeradományból a helyi idősek otthonának lakói, továbbá árva illetve szegény sorsú gyermekek és családjaik részesültek. Összesen több mint 300 élelmiszercsomagot juttatott el határon túli rászoruló családok számára a segélyszervezet.
Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi segélyprogramjai keretében 1316 családi élelmiszercsomaggal támogatta hazai rászoruló családok ünnepét. Az ünnepi felajánlásoknak köszönhetően 1200 gyermek karácsonyfája alá kerülhetett játékokat tartalmazó ajándékcsomag és 1,5 tonna ruhaadományt juttatott el nélkülöző családokhoz. 2. Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés célkitűzései évről évre túlmutatnak az ünnepeken. A beérkezett adományok túlnyomó részét, 88%-át ezúttal is az egész évben működő szociális és fejlesztő központjainak működtetésére, fejlesztésére tudja fordítani a segélyszervezet.
Amellett, hogy az évente több tízezer kérést kezelő Országos Segélyközpontot kizárólag adományokból működteti a segélyszervezet, az adventi adományok szinte valamennyi intézményének működtetéséhez is hiánypótló támogatást jelentenek, a családok átmeneti otthonaitól kezdve a biztos kezdet gyermekházakon át, a fedél nélkülieket segítő központokig.

  •  17 regionális központban több mint 400 munkatárssal mintegy 80 szociális szolgáltatást működtet az év 365 napján a Segélyszervezet
  • Kapaszkodó programjának keretében évente 2000 gyermek számára kínál esélyt a felzárkózásra közösségi és egyéni fejlesztő foglalkozásokkal
  • Átmeneti otthonaiban évente közel 200 családnak nyújt menedéket
  • Egész évben működő, egyedülálló Segélyközpontjában szociális szakemberek egyenként térképezik fel a segélykérők helyzetét, hogy a rászorulók személyre szabott segítséget kaphassanak. A központ egy év leforgása alatt több tízezer kérést kezel; a leggyakoribb segítségnyújtási formák: élelmiszer, ruha, adósságkezelés-tanácsadás, gyógyszer, téli rezsigazdálkodás-támogatás, tanácsadás.
  • Segélyközpontjának működtetése mellett az Ökumenikus Segélyszervezet 2020-ben is folytatja a humanitárius segítségnyújtást krízishelyzetekben, a természetbeni adományok kezelését és célba juttatását

3. A 2019. év végi összefogás kimagasló eredménye lehetőséget ad méltóbb és korszerűbb körülményeket teremteni a segélyszervezet intézményeiben, illetve szükség szerint bővíteni azokat. A 2020-ra tervezett főbb fejlesztések, melyekhez az adventi gyűjtés jelentősen hozzájárul:

  • A Csepeli Szociális és Fejlesztő Központ fűtésrendszerének felújítása.      Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekfejlesztő tevékenysége budapesti központja egy egykori iskolaépületben található. A központ programjain összesen csaknem 200 gyermek és szülője vett részt az elmúlt évben. A tevékenységi kör bővítése és további gyermekek elérése a cél. Az épület ad helyet az Országos Segélyközpontnak is. Az épület rekonstrukciójának korábban elmaradt szakasza a fűtésrendszer korszerűsítése, melyre most többek között az adventi adományok teremtenek lehetőséget.
  • Az olaszliszkai Tanoda bővítése. Az intézmény 80 általános iskolás gyermek számára szervez rendszeres fejlesztő és szabadidős foglalkozásokat. Rendszeresek a készségfejlesztési, játszóházi foglalkozások, nyári táborok, kirándulások. Az intézmény támogatást nyújt többek között tantárgyi fejlesztésben és felzárkóztatásban, pályaorientációban, a szabadidő hasznos eltöltésében, az egészségnevelésben. Az infrastrukturális fejlesztéssel lehetőség lesz még több gyerek bevonására, melyeknek jelentőségét jól mutatja, hogy a tantárgyi felzárkózást segítő foglalkozásokon résztvevő diákok 80%-ának javulnak iskolai eredményei.
  • A Szolnoki Szociális és Fejlesztő Központ felújítása. Az itt működő családok átmeneti otthona 40 főnek nyújt lakhatási segítséget, ami mellett például családgondozással, speciális fejlesztőfoglalkozásokkal, jogi-, és pszichológiai tanácsadással segíti a családok újrakezdését. A központban a kapcsolati erőszak érintettjeit segítő krízisambulancia is működik, ahol tavaly 287 személyes tanácsadás történt. Az épület teljes körű felújítása megkezdődött, melyhez az adventi adományok most hiánypótló támogatást nyújtanak.
  • Új Közösségi Pont kialakítása a Gönci járásban. A hátrányos helyzetű régióban a 160 gyermeket és családjaikat segítő, alkalmanként 40-50 fős fejlesztő foglalkozások, korrepetálás illetve a szabadidőt hasznosan eltölteni segítő tevékenységek jelenleg önkormányzati bérleményben folynak. Az adományok a program folytatásához és fejlesztéséhez megfelelő ingatlan biztosítását teszik lehető.
  • A Kastélyosdombói Szociális és Fejlesztő Központ szociális gazdaságának fejlesztése. Az itt működő egyedülálló modellprogram részeként a rászoruló családokat foglalkoztatással, munkahelyteremtéssel segítő szociális gazdaság fejlesztésének támogatása

Élen az átláthatóságban!
Az Adventben beérkezett adományok, a Segélyszervezet gyakorlatának megfelelően, a legszigorúbb nemzetközi sztenderdek szerinti KPMG könyvvizsgálat mellett kerülnek felhasználásra. A szervezet honlapján tett vállalásoknak megfelelően a beérkezett adományok 85%-át közvetlenül a rászorulókat segítő tevékenységek finanszírozására, 6%-át a visszacsatolásra, adománygyűjtésre és önkéntes menedzsmentre, míg 9%-át az átlátható, szakszerű és fenntartható segítségnyújtás feltételeinek megteremtésére fordítja. További részletek: www.segelyszervezet.hu/rolunk/atlathatosag