Kezdőlap Zenei élet Sepultura: Beneath The Remains (Deluxe Edition)

Sepultura: Beneath The Remains (Deluxe Edition)

2020. áprilisában 2 CD és 2 vinyl formátumban jelentette meg újra a Roadrunner/Warner lemezkiadó a Sepultura egyik legnépszerűbb albumának remaszterelt, deluxe változatát.

Az 1980-as évek végére felpörgő metál láz fontos kordokumentuma ez a klasszikus trash-metál lemez, mely a dekád legvégén: 1989. április hetedikén – tehát a mostani deluxe verzió előtt pontosan harmincegy esztendővel – jelent meg, természetesen akkor még 33-as vinylen.

Az akkor már öt évesbrazil heavy metal banda Rio de Janeiróban készített harmadik nagylemezével: a ’Beneath The Remains’-szel debütált a Roadrunner kiadónál – és ez volt az az albumuk, mely meghozta számukra az áttörést és a világsikert. A lemez amúgy a zenekar legismertebb – klasszikusnak mondható – számai közül az „Inner Self”-et és a címadó „Beneath The Remains”-t is tartalmazza.

Idén áprilisban az eredeti újrakevert lemez kibővített formában látott napvilágot: a metál-rajongók előtt jól ismert eredeti szerzemények mellett korábban meg nem jelent dalok és koncertfelvételek is hallhatóak a kiadványon.

Komlós József JR

https://www.youtube.com/watch?v=_ljyNA9Fcpk