Kezdőlap Zenei élet The Monkees: The Mike And Micky Show Live

The Monkees: The Mike And Micky Show Live

Micky Dolenz és Michael Nesmith 2019. november 15-én egy 14 napos turnéra indult a The Monkees ötvenöt éves karrierjének legismertebb dalaival, melyek közül 24 került a 2020. áprilisában megjelent albumra, ami a ’The Mike And Micky Show Live’ címet kapta.

A most megjelent koncertalbumon többek között olyan számok szerepelnek, mint a “Last Train To Clarksville”, az “I’m A Believer”, a “Daydream Believer”, a “The Girl I Knew Somewhere”, a “Listen To The Band”, a “Papa Gene’s Blues”, a “You Just May Be The One” és a “You Told Me”. Gyakorlatilag rákerültek az egykori nagy slágerek, de tartalmaz olyan felvételeket is, amelyeket soha nem adtak elő koncerten, mint például a “St. Matthew” és az “Auntie’s Municipal Court”.

A The Monkees a popzene arany lapjait idézi: az 1965-ben alakult, és igazából egy tévéműsorból indult zenekar már nem a korábbi hagyományos amerikai slágerzenekarok kliséjére jött étre, hanem külsőségekben és zenében erőteljesen hajazott a The Beatles és a The Rolling Stones hatásaira. Annak idején úgy is tálalták őket, mint Amerika válaszát a „brit invázióra” – de ebben persze jó adag szokásos amcsi túlzás volt, hiszen a Monkees sosem ért fel arra a csúcsra, ahová a Stones, pláne nem ahová a Beatles.

Persze a Monkees is sikeres volt, és közismerten nagyon jó barátságban voltak a híresebb Beatles-szel akiket etalonnak tekintettek – sőt 1971-ben ők is felbomlottak. Viszont utána még háromszor újraalakultak – igaz háromszor meg is szűntek. Közben sajnos többen meghaltak már az eredeti tagok közül, így a bandát már csak ketten viszik tovább, kiváló zenészeket gyűjtve maguk köré, és olyan hangulatos koncerteket adva, amint ezt a Warnernél most megjelent lemezen is halljuk.

Komlós József JR