Kezdőlap Kiemelt VÁDEMELÉST JAVASOLNAK A NYOMOZÓK AZ EMBERCSEMPÉSZ ELLEN

VÁDEMELÉST JAVASOLNAK A NYOMOZÓK AZ EMBERCSEMPÉSZ ELLEN

Bács-Kiskun megyei rendőrök a napokban fejezték be az ukrán férfi ellen indult eljárást.

Mint arról már korábban beszámoltunk, 2020. február 28-án hajnalban a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai igazoltatták egy Toyota vezetőjét Nagybaracska térségében. Az autóban az ukrán sofőrön kívül további öt utas tartózkodott, akik a járőrök kérdésre szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az intézkedés során kiderült, hogy a külföldi férfiak jogellenesen jutottak be az ország területére, majd a sofőr a déli államhatár közelében felvette a csoport tagjait az kocsijába, és mindannyiukat Nyugat-Európába akarta csempészni.

Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg az ukrán férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő embercsempész ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai a nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségre.