Kezdőlap Események Az élet nem játék! Adj vért! Folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és...

Az élet nem játék! Adj vért! Folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt nyári figyelemfelhívó kampánya

Budapest, 2020. július 23. A nyári hónapokban – a szabadságolások, az oktatási szünet idején -, minden évben csökken a véradók aktivitása. Az idén tovább nehezíti a helyzetet, hogy a járványhelyzet enyhülésével újraindult az élet az egészségügyi intézményekben, így megnőtt a vérkészítmények iránti igény is. Annak érdekében, hogy a következő hetekben is folyamatosan biztosított legyen a vérkészítményre szoruló betegek ellátása, újabb közismert művészek bevonásával folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradókampánya.

Az élet nem játék! Adj vért!

2020. július 23. – augusztus 31.

Dobos Evelin, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), Péterfy Bori, Pikali Gerda, Pindroch Csaba – Öt nagy kedvenc a hazai művészvilágból. Színpadon, kamerák előtt, reflektorfényben élik az életüket. A hallgatóság és a nézők szeretetét kívánja viszonozni az öt művész azzal, hogy személyes példamutatásával áll a véradás ügye mellé – hiszen megkapni az adományozott vér felhasználásáról szóló értesítést, tudni, hogy egy beteg gyógyulását segítették, vagy épp az életét mentették meg, ugyanolyan jó érzés, mint az előadás végén a felhangzó tapsot hallani. Emberség, önzetlenség, törődés – ők öten véradásukkal hálálják meg a közönség szeretetét. 

A kampány ideje alatt vért adók között értékes nyereményeket is kisorsolnak.

További információk a kampány weboldalán érhetők el:

www.ovsz.hu/az-elet-nem-jatek

Véradások előtt érdemes tájékozódni a közelben lévő véradóhelyszínekről és időpontokról a www.ovsz.hu vagy a www.veradas.hu weboldalakon. A véradások járvány alatti feltételeit a www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas oldalon érhetik el.

Mindenkit várunk véradásainkon!

Országos Vérellátó Szolgálat                                                                    Magyar Vöröskereszt