Kezdőlap Egészség Nem könnyű alkalmazkodni a megváltozott időjárási viszonyokhoz.

Nem könnyű alkalmazkodni a megváltozott időjárási viszonyokhoz.

Már most kezdjünk felkészülni az őszi időjáráshoz.
2 + 1 ajándékcsomagban az egész család felkészülhet.
Rendelés leadás: +36 30 316 2443
A gyerekeknek mikrobákra van szükségük – nem antibiotikumokra – az immunitás kialakulásához – állítják a tudósok
A probléma az, hogy legalábbis nyugaton, a szülők túl messzire mennek el a tisztaság kérdésében. Sajnos egyre több esettel szembesülünk itthon is.
Amikor megszületünk, nincsenek mikrobák a szervezetünkben. Az immunrendszerünk még fejletlen. De amint a mikrobák bekerülnek a képbe, beindítják az immunrendszer megfelelő működését. Ezek nélkül nem lennénk képesek hatékonyan küzdeni a fertőzések ellen. De nem pusztán magukról a mikrobákról van szó, mondja Arrieta, hanem arról, amit ezek termelnek. Olyan molekulákat és anyagokat termelnek, amelyek közvetlenül kölcsönhatásba lépnek a bélben lévő immunsejtekkel, és szó szerint kiképezik ezeket. Az immunsejtek csak ezeknek az anyagoknak a révén juthatnak hozzá ahhoz az információhoz, ami alapján megtudják, „mi a dolguk”. Ezután ezek a sejtek képesek eljutni a test más részeibe, további kiképzésre.
Tehát ha a gyerek az udvaron játszik, nem kell azonnal eltávolítani a földet, amivel összekente magát. Ennek nincs semmi haszna. Meg kell találni az egyensúlyt a fertőzések megelőzése (ami még mindig valós fenyegetést jelent) és a mikrobákkal való egészséges találkozás között” – mondja a szakember.
https://www.babanet.hu/…/a-gyerekeknek-mikrobakra-van-szu…/…

MEGHÍVÓ LINKEMEN KÉRJ INGYENES VISSZAHÍVÁST:
https://www.nics.hu/Default.aspx…

Forrás: Egészség kuckó Facebook oldala