Kezdőlap Régió BALESETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

BALESETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Bácsalmás belterületén, a Köztársaság utcában közlekedett 13 óra 35 perckor egy 55 éves külföldi egy tehergépjárművel. A férfi a Kossuth utca kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítását, és nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó autónak, ezért összeütköztek. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője – egy 40 éves helyi asszony – súlyos sérülést szenvedett, míg a teherautó sofőrje könnyebben sérült.

Kiskunhalason, a Csokonai utca és a Fazekas utca kereszteződésében hasonló baleset történt 13 óra 50 perckor. A kereszteződéshez érkező 34 éves helybéli úgy hajtott ki a védett útra a személygépjárművével, hogy megszegte elsőbbségadási kötelezettségét, ezért összeütközött egy másik autóval, amelynek utasa súlyos sérülést szenvedett.

A sofőrök ellen mindkét ügyben eljárás indult. Az illetékes rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai vizsgálják a történteket.

Vezessenek óvatosan, körültekintően! Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek mindenkor eleget téve közlekedjenek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!