Kezdőlap Régió Vízórát és ablakot lopott – őrizetbe vették

Vízórát és ablakot lopott – őrizetbe vették

A kecskeméti nyomozó előterjesztést tesznek a 18 éves helyi férfi letartóztatásának indítványozására. Társa szabadlábon védekezhet.

Egy kecskeméti férfi tett feljelentést a rendőrségen 2021. március 22-én, mivel hajnalban valaki behatolt a telkére, és ellopta a vízóráját. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, és megállapították, hogy két tettest kell keresniük. Az elkövetők a kerítés oszlopát megrongálva jutott be az ingatlan területére, majd a vízóraaknából eltulajdonították a mérőműszert.

A nyomozás eredményeként az egyenruhások pár nap alatt beazonosították a feltételezett tetteseket. Egyiküket, egy 43 éves helyi lakost otthonából állították elő, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nő beismerő vallomást tett, ő az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet. Társával szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki, mivel ismeretlen helyen tartózkodott.

A keresett személyt – a körözés alapján – május 18-án este fogták el a járőrök. A fiatalt azzal is gyanúsítják a nyomozók, hogy elfogása napjának reggelén bement egy építkezési területre, ahonnan eltulajdonított egy ablakot. A 18 éves gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.