Kezdőlap Kiemelt A kiskunmajsai strandon járt a Mobil Bűnmegelőzési Centrum

A kiskunmajsai strandon járt a Mobil Bűnmegelőzési Centrum

Ne hagyjon szem előtt értéket a strandon, illetve az autó utasterében sem!

Bűnmegelőzési tanácsokkal várták a fürdőzőket a kiskunmajsai strand területén a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2021. július 12-én. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrum érkezett következő állomására, a település ismert fürdőhelyére, azaz a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőbe.

A program ezúttal a fürdőzők biztonságának megteremtését célozta meg: a szakelőadók főként vagyonvédelemmel kapcsolatos felvilágosítást végeztek. A jellemzően kisgyermekes családok bűnmegelőzési ismereteinek felmérését követően prevenciós információkat tartalmazó mesekönyveket, valamint léggömböket vehettek át a legkisebbek.

Nyáron különösen óvatosnak kell lenni, hiszen a strandolók kedvelt célpontjai a tolvajoknak. Azért, hogy valóban felhőtlen legyen a pihenés, csak a legszükségesebb értékeket vigyék magunkkal a strandra, illetve minimális készpénzt tartsanak maguknál! A nem szükséges iratokat, bankkártyát, autókulcsot mindig zárják értékmegőrzőbe! Az autóval érkezők ne hagyjanak az utastérben értékeket – hívta fel az érdeklődők figyelmét Tanács László c. r. őrnagy, a bűnmegelőzési osztály főelőadója.

A programsorozat 2021. július 14-én a Szelidi Strandfürdő területén folytatódik, ahol a rendőrök hasznos tanácsokkal várják a nyaralókat.