Kezdőlap Kiemelt Ítélethirdetés

Ítélethirdetés

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Több, mint 60 millió forintot csalt ki ismerőseitől – elítélték

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 4 év börtönre és 4 év közügyekre eltiltásra ítélt egy 55 éves nagykőrösi férfit, akivel szemben csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Az ügy lényege szerint a férfi 2018. július 2 és 2021. január 14 között Kecskeméten és további 5 településen összesen 20 ismerősétől – külföldi gépjárművek megvásárlására – nagyobb összegű kölcsönöket kért. Az ismerőseinek valótlanul azt ígérte, hogy a behozott a gépkocsikat tovább fogja értékesíteni, és az így befolyt pénzből nemcsak a kapott kölcsönt fizeti vissza, hanem további nyereségben is részesíti őket. Mivel a férfinek adósságai voltak, a kölcsönöket nem az ígért célra, hanem a tartozásai kifizetésére fordította. Az így okozott kár meghaladja a 60 millió forintot.

Egy esetben a férfi hamis adásvételi szerződést kötött az egyik sértettel, ugyanis a kölcsön fedezetéül olyan gépkocsit ajánlott fel, ami nem volt a tulajdonában.

Az ítélet jogerős.

Kecskemét, 2022. március 3.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya