Kezdőlap Zenei élet K-poptól melankolikus popzenéig: rengeteg vendégelőadóval és izgalmas zenei megoldásokkal érkezett Jon Batiste...

K-poptól melankolikus popzenéig: rengeteg vendégelőadóval és izgalmas zenei megoldásokkal érkezett Jon Batiste új lemeze

A World Music Radio célja nem kevesebb, mint hogy tökéletes popdalokat tegyen még jobbá azáltal, hogy a világ különböző tájain népszerű stílusokkal keveri őket. A többszörös Grammy-díjas Jon Batiste ugyanis fő missziójának tekinti, hogy a zene erejével hozzon egymáshoz közelebb közösségeket – legújabb albuma tehát egyfajta szónikus útlevélként szolgál, hiszen végeredményben minden zene világzenének számít, nem igaz?

Ennek megfelelően pedig az albumon közreműködők listája is nagyon színes: feltűnik rajta Jon Bellion, Lana Del Rey, Kenny G, J.I.D., de a legújabb k-pop szenzációnak számító NewJeans is. A lemezzel együtt egy vadonatúj klip is megjelent, a Lil Wayne-nel közös, Uneasy című dalhoz, amely tökéletesen tükrözi az egész album koncepcióját: Lil Wayne pörgős verzéi és gitárszólója különleges, váratlan eleggyé áll össze Jon Batiste mély hangszínével és zongorajátékával kiegészülve.

A World Music Radio Batiste 2021-es, WE ARE című albumát követi, amely összesen tizennégy Grammy-jelölést kapott, és ebből ötöt el is nyert, köztük az egyik fő kategóriáért, az Év albumáért járó szobrocskát is. Azonban nem ez volt Jon Batiste első győzelme a Grammy-díjátadón: 2020-ban Trent Reznorral és Atticus Ross-szal közösen nyertek a Legjobb eredeti filmzene kategóriában, a SOUL című animációs film soundtrackjével. Ezzel pedig Batiste történelmet is írt: ő ugyanis Herbie Hancock után a második fekete művész, akit zeneszerzéssel kapcsolatos kategóriában díjaztak.

A World Music Radio elérhető minden digitális platformon és fizikai formátumban a boltokban.