Kezdőlap Régió SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződött az eszközbeszerezés és egy komplett festőterület előkészítő felállítása a HIDRA-SOR Kft.-nél

Befejeződött az eszközbeszerzés és komplett festő terület és előkészítő felállítása a HIDRA-SOR Kft.-nél a „Komplex vállalati technológiai-fejlesztés mikró, kis -és középvállalkozások számára című, GOP- 2.1.1-12/B-2013-1945 azonosító számú projekt keretében. A fejlesztésre a HIDRA-SOR Hidraulika Sorozatgyártó Kft. 31 364 902 Ft uniós és hazai támogatást nyert, a teljes beruházás pedig 78 412 255 forintba került.

A hidraulikagyártás a ’60-as években indult fejlődésnek Magyarországon, és ennek eredményeképpen épült hidraulikagyár Kecskeméten. Az 1990-ben alakult hidraulikus rendszerek tervezésével, munkahengerek egyedi – és sorozatgyártásával, foglalkozó HIDRA-TECH Kft. 1996-ban vásárolta meg a komoly múltra visszatekintő munkahenger-gyárat. Az utóbbi években rengeteget fejlődött a cég, annak köszönhetően, hogy a tulajdonosok a piaci igényeknek maximálisan megfelelő vállalkozást akartak kiépíteni. Az idei esztendőben megvalósult beruházás is jelentős szerepet játszik a versenyképesség megőrzésében.
Kovács Pál ügyvezető igazgató: Gyártásunk a kétezres évek elejére két jól elkülöníthető szegmensre tagolódott: egyedi – és sorozatgyártásra. A kétféle termékgyártás más technológiát igényelt, ezért 2000-ben az egyedi termékek gyártásra létrehoztuk a HIDRA-MECHANIK Kft.-t, 2002-ben a sorozattermékek gyártására pedig a HIDRA-SOR Kft.-t. Időközben megszereztük az ISO minősítést, és szélesedett a gyártási palettánk. A piacszerzés legfontosabb szegmense, hogy részt veszünk a tervezési folyamatban, így hozzá tudjuk tenni a szaktudásunkat, a szellemi pluszt, a megbízóink elképzeléseihez. Elkötelezett, a céghez ragaszkodó munkatársaink vannak, akik büszkék a maguk által előállított termékekre.
Egyre több megbízás érkezik az Európai Unió tagországaiból, Németországból, Ausztriából és Svájcból, de elsősorban hazai partnerekkel – BPW Hungária, RÁBA Futóműgyár, LINEMAR, Kapos ATLAS, AXIÁL, KÜHNE – állunk kapcsolatban, nekik szállítjuk a cég által létrehozott termékek jelentős hányadát.
Az idei esztendőben a versenyképességünk szempontjából olyan kiemelten fontos beruházást és eszközbeszerzést valósítottunk meg, amely által új munkák elnyerésére is lehetőségünk nyílhat.
A munkafolyamatnak vannak olyan fázisai, ahol sokkal meghatározóbbak az emberi tényezők, mint a gépi lehetőségek. Ezek közé tartozik a hegesztés, valamint a festés, mosás, előkészítés, vagyis az alkatrészek tisztítása. Ezeken a területeken hajtottunk végre fejlesztést, mert a partner cégek is figyelemmel kísérik a munkafolyamat ezen szegmenseit, mert kíváncsiak arra, hogy milyen színvonalú a szereldénk, hogyan zajlik az előkészítés, milyen minőségű a munkahenger festése. A projekt során sor került egy modern hegesztőrobot beállítására, valamint megvalósult egy komplett festőterület és előkészítő felállítása, ahol nagy hangsúlyt fektettünk a környezetvédelemre. A beruházás folyamán egy víztisztító berendezést is üzembe állítottunk. Az eszközbeszerzés keretében beszerzésre került továbbá egy modernebb daraboló gép is, amely nagymértékben elősegítette a kapacitás bővítését. Fontos lépésnek tartom ezt a beruházást, amely nemcsak a cégünk számára meghatározó, a partnereink is jelentős előrelépésként könyvelik el.
Hosszabb távú terveink között szerepel, hogy egy olyan hidraulika központot alakítanánk ki Kecskeméten, ahol a hidraulikával kapcsolatos minden dolog megvásárolható lenne, így a vevőink összes felmerülő igényét egy helyen tudnánk kielégíteni. Több külföldi partnerünkkel felvettük a kapcsolatot annak érdekében, hogy ellássuk az itteni képviseletüket, forgalmazzuk a termékeiket, amit pedig mi gyártunk, szintén bekerülne a kínálatba. A legfontosabb célunk, hogy folyamatosan újítsuk a gyártási technológiánkat, és az eszközállományunkat, mert csak így maradhatunk versenyképesek a piacon.

 

HIDRASOR VÉGL_JÓ