Kezdőlap Kultúra ,,Könyvében Isten új fejezetet nyit…”

,,Könyvében Isten új fejezetet nyit…”

,,Könyvében Isten új fejezetet nyit…”

Jótékonysági est, 2015. november 14. szombat 15.00 óra

Helyszín: Kecskemét, Piarista Iskola díszterme, Piaristák tere 5.

 

A II. világháború befejeződése utáni 70 év történéseinek kulturális áttekintése dalokkal, versekkel, tánccal, történelmi összefüggések felvázolásával – 1945, 1956, 1960-as, ’70-es évek, 1989, 2000-es évek napjainkig…

A Toll és Ecset Alapítvány egy kulturális műsort szervez, melynek kettős célja van.

  • Az egyik az, hogy megemlékezzünk a II. világháború befejeződésének 70.évfordulójáról, az azóta eltelt zivataros évtizedekről, a magyarság fennmaradása és újjászületése iránti igényről, a tenni akarásról. Korunk zűrzavaros napjaiban is pozitív jövőképet szeretnénk felvázolni a jövő generációinak számára.
  • A másik célunk az, hogy segítsünk rászoruló, de tehetséges gyermekeknek a tanulmányaikban, a céljaik elérésében. Alapítványunk együttműködési megállapodást kötött a Helvécia Feketeerdői Általános iskola vezetőivel a kölcsönös kulturális együttmunkálkodás és segítés jegyében. A mai est bevételét ennek az iskolának a tehetséges, de szűkös körülmények között élő tanulói megsegítésére ajánljuk fel.

Műsorunkban fellépnek a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köréhez tartozó előadóművészek: Borsányi Irén (gitár és ének), Ferenc Sándor Samu, Őze Éva énekes, Pető Edina Fadette énekes előadóművész, Szabó Sándor tárogatóművész, Szecsődi György, Szénási Pál zenész, énekes és családja, Gyöngyösi Szabó Katalin, Szeli Sára, Ujvári Ferenc, Szalai Sándor előadóművészek, K. Szabó Benedek Aranykoszorús versmondó.

 

A Jótékonysági délutánt Mák Kornél alpolgármester úr nyitja meg.

Belépődíjat nem kérünk, de adományokat elfogadunk a szűkös körülmények között élő tehetséges gyermekek javára.