Kezdőlap Események XII. KECSKEMÉT FRINGE – művészeti fesztivál alkotó fiataloknak

XII. KECSKEMÉT FRINGE – művészeti fesztivál alkotó fiataloknak

„ARTra fel!”

A Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon 2018. március 15-18- án ismét megrendezi a 14-30 éves
alkotó fiatalok összművészeti fesztiválját.
Várjuk a jelentkezéseket a zene, ének, tánc, színjáték, film, képzőművészet, irodalom, illetve egyéb, a kreativitásra építő műfajokban és színpadi megvalósításokban.

További információk és online regisztráció: www.hirosagora.hu illetve a Kecskemét Fringe közösségi oldalán.

Jelentkezési határidő: 2018. január 14.

A Kecskemét Fringe, a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kiemelt ifjúsági művészeti programja. Rangos formában, professzionális technikával kínál több helyszínen és több napon keresztül bemutatkozási lehetőséget a 14-30 éves alkotó fiataloknak minden művészeti
ágban (zene, ének, tánc, színjátszás, irodalom, képzőművészet, film,… és egyéb kreatív
megvalósítások).
A Fesztivál küldetése: segítséget nyújtani a fiataloknak, hogy felismerjék saját képességeiket, és kialakulhasson bennük az a kreatív, rugalmas, kezdeményez magatartás, amely segítségükre lehet az élet minden területén. Vállalkozói kedv, esztétikai és művészi tudatosság, nyitottság, érdeklődés, befogadói attitűd kialakítása.  A rendezvény egyben találkozási pont is, a különböző művészeti területeken alkotó fiatalok találkozási pontja, a kapcsolatteremtés, az egymástól való tanulás, egymás munkájának megismerése, a közösségépítés lehetősége. 2018-ban 650 éves lesz Kecskemét. A város évfordulós ünnepéhez tematikus képzőművészeti felhívás keretében kapcsolódhatnak a Fringe alkotók.
A Kecskemét Fringe a kezdetektől fogva igyekszik friss maradni, igazodni az új
elvárásokhoz, változásokhoz, a fiatalok érdekeit szem előtt tartva, így 2018-ra is tervezünk újításokat. Szeretnénk olyan elemeket, workshop programokat beépíteni a fesztiválba, melyekkel megerősítjük, megtámogatjuk a fiatalokat a művészeti területen való sikeres vállalkozásban.  Kiemelten foglalkozunk az egyes művészeti területeken szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező vagy felsőoktatásban résztvevő 30. életévüket be nem töltött művészek, művészetközvetítők projektjeinek bemutatásával, a fesztiválba való bevonásukkal.

További Információk: Zum Erika rendezvényszervező
Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon, 6000 Kecskemét, Kossuth tér 4.
[email protected], 0676/481-523, 0620/412-26- 05