Kezdőlap Események Egzotikus ízek az Ohanánál – Nagy sikerrel zárult a Világok Ízelítői program...

Egzotikus ízek az Ohanánál – Nagy sikerrel zárult a Világok Ízelítői program első állomása

 

Hatalmas érdeklődés övezte a május 5-én, a Világok Ízelítői programsorozat keretin belül megrendezett ételkóstolót az Ohana Gasztroklub és Főzőiskola jóvoltából, melynek eheti állomása alkalmával egy rendkívül különleges ízvilágú, háromfogásos vacsorát költhettek el az eseményen résztvevők. A T-bone, bélszín, hátszín és vaddisznó steak után ez alkalommal kengurut, norvég lazacot és krokodilt sütöttek majd fogyasztottak el jóízűen a vendégek, melyek egy tányéron a vártnál is egyedibb, kirobbanó ízélményt nyújtottak.

A menü előétele kurkumás rizottó volt lazaccal, a főétel egy hústálból és mellé friss zöldségköretből épült fel, majd karamellizált almadesszert gyümölcsökkel és tejszínhabbal megspékelve édesítette meg a vacsorát.

Mivel a legtöbben tartanak az új, eltérő, idegen ízek kipróbálásától, ez a program kitűnő alkalmat kínál az egzotikus ételek különleges, olykor erőteljesebb ízvilágának megismerésére, így ha a jövőben külföldön járnak, már bátrabban rendelhetnek a különböző nemzetek hagyományos fogásaiból is. Persze sokak tetszését nem nyerik el ezek az ételek, hiszen az elkészített húsoknak mind-mind megvan a maga sajátossága. A kengurunak például nagyon erős vad íze van, leginkább a vaddisznóhoz lehetne hasonlítani, a krokodilnak pedig kimondottan erőteljes hal íze. A lazac sem mondható hétköznapinak, a hazánkban fogyasztott-tól eltérően a kóstolón feltálalt hal a Csendes-óceánból származik, sokkal finomabb a megszokottnál. Természetesen az Ohana szakácsai törekedtek a közízlés szintjén mozogni, annak érdekében, hogy minél többen jó étvággyal fogyaszthassanak mind a három fogásból, bár egészen biztosan akadtak furcsább ízű falatok is.

A soron következő főzés alkalmával ismételten más nemzetek főételeinek és desszertjeinek bemutatása lesz a cél. Már megvannak az ötletek, azonban jelen pillanatban az Ohana Gasztroklub és Főzőiskola igen titokzatos ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Ami bizonyos, hogy ez esetben sem számíthatunk unalmas étkekre, hiszen mindig törekednek az egyedülálló menüsor összeállítására.

Május végétől már a teraszon folytatódik a főzés, ahol különféle grillezett ételeket és barbeque különlegességek kóstolására lesz lehetőség.