Kezdőlap Események Fröccsözön idén is a hajósi Pincefaluban

Fröccsözön idén is a hajósi Pincefaluban

Ebben az évben is – immáron hatodik alkalommal – rendezik meg a Nyári Pincenyitogatót, más néven a Fröccsözönt. Hajós város borászai idén is szebbnél szebb borokkal, valamint környékbeli, házias harapnivalókkal várják a vendégeiket. Ahogy mindig, úgy most is a hangulatos, sajátos atmoszférával rendelkező hajósi Pincefalu ad otthont az eseménynek, amire most szombaton, június 30-án kerül sor. A fesztivál iránt hatalmas az érdeklőség, az előre jelzések alapján, rengeteg látogató várható.

A 2013-as indulása óta töretlen népszerűségnek örvendő, Fröccsözön névre keresztelt hajósi fesztivál évről évre egyre több látogatót fogad. Idén is hatalmas érdeklődés övezi, egy héttel az esemény előtt jóformán megteltek a környék panziói, szálláshelyei, csupán 1-2 kiadó szoba maradt.

Az esemény felépítése a korábbi évekhez képest változik, nem a Pincefalu központjában felállított színpadé lesz a főszerep, hanem a borospincéké. Közel 20 pince várja majd 13:00-tól 22:00-ig a bortúrán résztvevő vendégeket, de egyes pincék hajnalig is nyitva tartanak majd.

A bortúrán való részvételhez rendelkezni kell egy bortúra jeggyel, amelyet 3500 Ft ellenében szerezhetnek be a látogatók a helyszínen felállított információs pontoknál. A jegy ára magában foglal egy exkluzív, feliratozott kóstoló poharat, 20 db 0,5 dl-es kóstolójegyet, valamint egy nyitott pincéket jelölő térképet. Lehetőség lesz 5000 Ft-ét XL-es csomagot is vásárolni, amely nem 20, hanem 40 db kóstolójegyet tartalmaz.

21:00 órától lehetőség lesz lemozogni a napközben elfogyasztott borokat és egyéb finomságokat a Pincefalu központjában, ahol hajnalig tartó, élőzenés buli várja a táncolni vágyókat egészen hajnali 3:00 óráig.