Kezdőlap Események VIII. Nagy Sportágválasztó

VIII. Nagy Sportágválasztó

 

A Nagy Sportágválasztó mindenkori alapvető célja, hogy minél közelebb hozza a gyerekeket a sportolás, a sportágválasztás lehetőségéhez. Június 8-án a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége rendezésében immáron nyolcadik alkalommal, ismét megnyitotta kapuit a Kecskeméti Nagy Sportágválasztó. Az eseménynek az Arany János Általános Iskola sportudvara adott otthont, amely már-már szűkösnek mutatkozott a látogató-áradatnak köszönhetően.

Már reggel 7 órától nagy volt a zsongás sportudvarban, minden résztvevő sportegyesület lelkesen készülődött ugyanis gyermekek érkezésére. Megérkeztek a szánhúzó kutyák, felfújták a fallabda sátrat, lefektették a tatami szőnyeget, a céltáblák pedig az első lövéseket várták. Majd pontban 9 órakor meg is jelentek az első gyerekek, aztán szakadatlan sorban követte őket a többi iskolai csoport. Alig fél óra alatt ellepték az udvart a sportoló, futkározó fiatalok, a levegőt pedig csivitelés, és vidám kacajok töltötték meg.

Közel 30 sportág vonult ki, ahol a sportolók bemutatókkal, kipróbálási lehetőségekkel készültek. Az edzők, sportvezetők felügyelték a bemutatókat, és keresték a tehetségeket.  Néhány sportág a megjelentek közül, mint pl. a nanbudo, kettlebell, ökölvívás, rugby, asztalitenisz, íjászat, parkour és még sok más.

11 órakor került sor a hivatalos megnyitóra, ahol Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Zsámboki Anna a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényen tiszteletét tett Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Király József kecskeméti képviselő, Feyér Zoltán a Kecskeméti Sportiskola igazgatója, Lovrity Sándorné az Arany János, Mészáros Katalin a Lánchíd Utcai, és Fáriné Boros Erika a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezetője. A megnyitóbeszédeket követően a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola mazsorett csoportja és a TST Tánciskola kápráztatta el a gyerekeket.

A program a Nagy Testnevelésórával folytatódott, önfeledt táncolás, ugrándozás keretében Váczi Nikolett, a TST vezetője mozgatta át a lelkes közönséget.

Az eseményhez kapcsolódóan a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége ezúttal is versenyt hirdetett az iskolák számára, amely során a legtöbb diákot mozgósító intézmény sporteszköz-támogatásban részesül. Idén a II. Rákóczi Ferenc, az Arany János és a Lánchíd Utcai Általános Iskola megosztott első helyet ért el, ezzel mindannyian 80-80.000 Ft értékű sporteszköz-támogatáshoz jutnak.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy szüksége van a városnak a minden évben megrendezésre kerülő nagyszabású rendezvényre, minthogy a nap folyamán több, mint 2.700 diák szórakozott, sportolt a VIII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztón.

Ujhidy Tibor főszervező:

A rendezvény fontosságát jelzi, hogy egyre több iskola, egyre több diákja látogat ki az eseményre, és amely miatt elismerés az intézményvezetőknek. Csak köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben a nagy összefogásban. Sok mindent tudnék mondani a sportágválasztóról, annak fontosságáról. Mindezek helyett, remélem nem haragszik rám meg e miatt az általam nagyon tisztelt, 74 éves nemzetközi sakkmester, Ábel Lajos, de idézem köszönő levele tartalmát.

„Kedves Tibi!

Neked és Munkatársaidnak tisztelettel megköszönjük, hogy a Nagy Sportágválasztó 2018-at megszerveztétek, s lehetőséget biztosítottatok, hogy azon részt vehessünk a Tóth László Sakk Egyesület Kecskeméttel. Ennyi gyerek spontán egyszerre, még egyszer sem akart játszani ellenem, pedig néhány sakk eseményen már részt vettem életemben!

A sportágválasztón azt az impulzust kaptam, hogy a SAKK ÉLNI AKAR KECSKEMÉTEN.

Még egyszer megköszönjük munkátokat.

Tisztelettel: Ábellajos

TLSE”