Kezdőlap Hírek Bács-Kiskun megyei hírek

Bács-Kiskun megyei hírek

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, bűnügyi, közlekedési és közbiztonsági eseményei.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. november 28-án 0 óra és 24 óra között három esetben összesen 11 külföldit tartóztattak fel Tompa és Dávod közigazgatási területén.

Az elmúlt 24 órában az egyenruhások nyolc személyt fogtak el, további hetet pedig előállítottak. Közülük hatan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 11 órakor egy szerb férfi jelentkezett kilépésre. Okmányai ellenőrzése közben felmerült, hogy a Szerbiában kiállított vezetői engedélye valószínűleg hamis. A külföldi ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Készenléti Rendőrség járőrei a megyeszékhelyen 21 óra 20 perckor elfogtak egy 25 éves helyi lakost, akivel szemben a Kecskeméti Járásbírság szabálysértési elzárást rendelt el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A súlyos sérüléssel járó balesetek mindkét esetben az elsőbbségadási kötelezettség megszegéséből adódtak.

Lakitelek külterületén, a 4622-es számú úton közlekedett 7 óra 15 perckor egy szentkirályi férfi egy Suzuki Ignis típusú személygépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 44-es számú főút kereszteződéséhez érve a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő Opelnek, ezért összeütköztek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a Suzuki sofőrje könnyű, míg utasa súlyos sérülést szenvedett.

Tiszakécske külterületén, a 4601-es számú úton 15 óra 45 perckor egy 24 éves nagykőrösi férfi közlekedett egy Audival. A helyszíni szemle adatai alapján 4623-as út kereszteződésében nem vette figyelembe az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítását, ezért a kereszteződésbe behajtva összeütközött egy segédmotoros kerékpárral. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a motoros súlyosan megsérült.

Vezessenek óvatosan és körültekintően! Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!