Kezdőlap Zenei élet Luis Fonsi: Vida

Luis Fonsi: Vida

Nagy várakozásokkal a Guinness-rekorder dal megjelenése után került az üzletekbe Luis Fonsi sorban kilencedik albuma.

Kisebb szenzáció, hogy végre új albummal jelentkezik a Despacito előadója, és megjelent a Vida.Sokáig váratott magára: hiszen Louis Fonsi nem jelentkezett stúdióalbummal az elmúlt öt esztendőben. Ráadásul a várakozást csak még tovább fokozta, hogy a Vida az első lemeze a két évvel ezelőtt világszerte a sikerlistákat bedöntő Despacito óta.

A hamarosan negyvenegyedik születésnapját ünneplő Luis Fonsi kilencedik stúdióalbuma abszolút világsztárhoz méltón jelent meg aUniversal lemezkiadónál – két változatban szerepel rajta aDespacito: DaddyYankee-vel. plusz még JustinBieberrel hármasban is; és ugyancsak két változatban a Calypso: Stefflon Donnal és Karol G-vel.

Fonsi karrierje több, mint húsz évvel ezelőtt kezdődött: tinédzserként került Puerto Ricóból Floridába, ahol először az azóta az NSync tagjaként szintén világhírűvé vált JoeyFatone-nal énekelt együtt. A páros útjai 2002-ben újra keresztezték egymást: Fatone ugyanis Fonsi angol crossover-albumán is feltűnt vendégelőadóként. (A latin-amerikai énekes egyébként ugyanebben az évben BritneySpearst is elkísérte DreamWithin a Dream turnéjára, vendégelőadóként.)

Fonsi gigasikerének titka, hogy modernizálta a cancionescontravenas, azaz a nagyon erőteljes érzelmeket közvetítő balladák klasszikus műfaját a rock, a dance-pop, az R&B és a reggaeton elemeinek bevonásával.

Bár ezt a tehetségét legújabb albumán szólóban is sikerül csúcsra járatnia, a Vida további közreműködőkben sem szűkölködik: DemiLovatoés Ozuna neve is feltűnik a vendégsztárok között – ezen a sokszínű, érzelmeivel magával ragadó albumon.