Kezdőlap Régió Az olimpiai pályát tesztelik az éremesélyes kajak-kenusok

Az olimpiai pályát tesztelik az éremesélyes kajak-kenusok

Ezen a héten rendezik az előolimpiát a London melletti versenypályán. A magyar csapat szerdán reggel indul útnak.

Olimpiai és világbajnokokkal teletűzdelt magyar csapat utazik el a héten a 2012-es londoni olimpia tesztversenyére. A viadal csütörtöktől vasárnapig tart a London melletti Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban. A pálya egy gyönyörű 400 hektáros park területén található, Londontól körülbelül 40 kilométerre nyugatra.

A magyar csapat tagjaként kiutazik több friss szegedi világbajnok, így például Kozák Danuta, Kovács Katalin, Csipes Tamara, Szabó Gabriella, Benedek Dalma vagy éppen Vajda Attila. De megnézheti, tesztelheti az olimpiai helyszínt Paksy Tímea, Molnár Péter, Sík Márton, Beé István, Dombi Rudolf, Kökény Roland, Dombvári Bence, Bozsik Attila, Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos is.

Az előolimpia legfontosabb célja, hogy a válogatott versenyzők feltérképezzék a körülményeket, a pályát és a szállást. A csapatot a Magyar Televízió stábja is elkíséri, az általuk készített beszámolóból a nézők is megismerhetik a 2012-es olimpia magyar szempontból talán legfontosabb helyszínét, az Eton Dorney pályát.

„Az egyes és páros olimpiai számokban rendeznek versenyeket, az indulókat meghívásos alapon gyűjtötték össze. Tulajdonképpen a szegedi vébé után a világ legjobbjai már elkezdték a jól megérdemelt pihenőt, az előolimpiára senki nem készül külön, így nem is az eredmények a legfontosabbak. A cél, hogy a sportolók megismerjék, felmérjék a körülményeket, a versenypályát, a szállást, az étkezést, hogy jövőre már ne az ismeretlenbe utazzanak”– mondta Storcz Botond szövetségi kapitány.